Gigabyte X570 UD BIOS güncellemeleri sırayla mı kurulmalı?

AsakaXenshi

Megapat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Herkese merhaba. Konu başlığında belirttiğim anakartı kullanıyorum. BIOS güncellemesi yapacağım fakat merak ettiğim bir şey var. Direkt en son çıkan BIOS'u atsam sorun olur mu? Yoksa tek tek güncellemem mi gerekiyor?

Çıkan en son BIOS'u tek tek kurulum yapmana gerek yok eski versiyon onlar ve dikkat BIOS güncellerken elektrik giderse bilgisayar açılmaz tamircilik olur BIOS guncellerken elekrik kesim saatlerine dikkat edin.

Çıkan en son BIOS'u tek tek kurulum yapmana gerek yok eski versiyon onlar ve dikkat BIOS güncellerken elektrik giderse bilgisayar açılmaz tamircilik olur BIOS guncellerken elekrik kesim saatlerine dikkat edin.

Bir de ben BIOS üzerinden XMP açtığım zaman mavi ekran yiyordum bir süre sonra ve tekrardan XMP otomatik kapanıyordu. Bunun sebebi ne olabilir? Gerçi bugün yeni güncellemeyi yaptım onunla alakalı olduğunu söyleyen de çok vardı. Ve sabah 4-5 sefer PC'yi açtığım zaman ekran açılıyor ama görüntü yoktu klavye mouse çalışmıyordu fakat PC çalışıyordu. Bios pilini çıkarıp 10 dakika sonra taktım sonra düzeldi ilginç.

Bu büyük ihtimalle ya BIOS pilin bozuktur ya da RAM'lerde sorun vardir RAM'lerin yerini degistirebilirsin.

Bu büyük ihtimalle ya BIOS pilin bozuktur ya da RAM'lerde sorun vardir RAM'lerin yerini degistirebilirsin.
Ramler'den şüphe duydum fakat Ramleri sıfır almıştım. Daha alalı 3 hafta oluyor. Ben kasayı boyarken tüm parçaları söktüm acaba onunla ilgili bir şey mi oldu emin değilim. Gerçi ramlere hiç ellemiştim.

Parcalarini kontrol et kablolarda ben olsam teker teker çıkarıp takarim iyice sokete oturtmak amaçlı.

Tek tek güncellemeye de gerek yok, bazı BIOS'larda özel sürüm notları olur "Sonraki sürümlere geçmeden önce bunu kurun" diye. Onu kurduktan sonra eğer başka bir aynı nota sahip bir sürüm yoksa direkt son sürüme atlarsınız.

Güncelledim az önce teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…