Gigabyte Z170-Gaming K3 RAM ekleme

strada363

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte Z170-GAMING K3
İşlemci
Intel i7 6700K
2x8GB Corsair marka 3000MHz DDR4 cmU16GX4M2C3000C15R modelinde RAM kullanmaktayım. Anakartım da Gigabyte Z170-Gaming K3, 2 slot RAM'im boşta şu anlık.
RAM'leri Overclock ile 3100MHz'ye çektim ve yanlarına ek olarak Dual RAM takmak istiyorum. Sanırım bendeki Corsair'ler CL15 yanılmıyorsam ve internetten baktığıma göre hafıza voltajına 1.2V diye gösteriyor.
Bu ürünü düşünüyorum. Voltaj olarak 1.35V diyor, sizce uygun mudur? Tavsiyeniz varsa göz atabilirim
Veya 3000 MHz ve 3200 MHz uyumsuzluk gösterebilir diye bu ürünü buldum. https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.96.7

Son düzenleyen: Moderatör:
Kodlarına dikkat edin. Sizdekilerin ise 1,2V olduğunu zannetmiyorum. CPU-Z ile Memory ve SPD sekmelerini paylaşırsanız yardımcı olabiliriz.

1,35V olarak gözüküyor. Fakat CL değeri 15 olmasına rağmen 21 olarak çalışıyor. Voltajı 1,35V ve MHz'i de 3000 yapıp deneyin. Dediğim gibi kod olayına da dikkat edin. Farklı kodlar uyumsuzluk yapabiliyor.

Voltaj'a dokunmamıştım BIOS'ta, MHz'i yi Auto yapıp XMP'yi aktifleştirdim. Kendisi 3000'e çekti otomatik olarak fakat hala cas# latency 21.0 clocks değerinde?
Sizin söylemenizle fark ettim şu an. Normalde BIOS'ta 2133 MHz değerinde idi RAM. Kontrol ettim 2133 MHz iken CL değeri 15 oluyor. Şu an 2533'e çektim frekansı ve CL değeri 18'e yükseldi. 3000'e çektiğimde ise 21'e yükseliyor. Bu RAM'in kalitesiz oluşunu mu göstermekte? Oyun da performansı arttırmak için sizce hangisi daha mantıklı olacaktır ve RAM alma konusunda bu durum beni bayağı düşündürdü.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP kapalı olarak elle girip deneyin. Voltajı 1,35V olarak ayarlayın. Büyük ihtimalle düzelecektir. Uyumluluk konusu ise tamamen şans işi diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…