Gigabyte Z170-HD3P Sistem

hoperiver

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Game Developer
Merhaba, yeni toplayacağım ddr4 skylake sisteme anakart bakıyordum. Bilinen güvenilir yabancı sitelerde Gigabyte Z170-HD3P'nin f/p ürünü olduğuna yönelik yazılar gördüm. Fakat aynı zamanda Gigabyte anakartları ile ilgili sürekli sorun ve şikayetlerden yakınan yorumlar da gördüm. Bu anakartı kullanan veya bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Toplamayı düşündüğüm sistem aşağıdadır.

Gigabyte Z170-HD3P
intel skylake core i5 6600
Kingston HyperX Fury 8gb ddr4 2666mhz x1
R9 380-380X
Samsung 250gb 850 EVO SSD
Zalman Z3 PLUS
650W PSU

Son düzenleme:
Madem o anakartı alacaksın o halde işlemciyi en az 6600K yapın. Yanınada en az 100 TL'lik hava soğutucuyuda ihmal etmeyin. Aksi taktirde o işlemci için bu anakart gereksiz harcama olur.

OC yapmayacağım ve 6600k ile soğutucu için ekstra bütçem de yok zaten amacım anakartın 2666 mhz ram(Belki biraz fazla ödeyip 8gb 3000mhz x1) ile uyumlu olmasını sağlamak. Yukarıda belirttiğim gibi f/p ürünü ve 430 lira gibi bir fiyatının olduğunu gördüğüm için araştırıyorum. Zaten hala hesap aşamasındayım sıkıntı olursa 6500 almayı düşünüyorum. Fakat konuyu açma sebebim anakart hakkında bilgi almaktı. Sizin anakart tavsiyeniz ne olurdu?

Ram frekansının yüksek olmasının oyunlarda sana hiçbir artısı olmayacak. i5 6400 6500 alacaksan anakarta çok fazla para harcamana gerek yok. H110M yada daha fazla usb portlu 2 fazla bellek slotlu B150m seçeceksin. Zaten z170'lerin pahalı olmasının nedeni hızaşırtma potansiyeline uygun olup dayanıklı malzemeden üretilmesi yüzündendir. Sen hızaşırtma yapmayacağına göre alacağın hesaplı H110m yada B150M anakart aşınmayacaktır. Ama dersen ki ilerde işlemciyi i7 6700K takarım. O zaman alınır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı