Masaüstü bilgisayarıma nihayet macOS kurmayı başardım gayet stabil şekilde çalışıyor fakat bir kaç sorunum var.
Ses almayı başaramadım
iMessage'ı aktif edemedim, imessage'ı nasıl aktif edilir konusuna baktım fakat benim gibi Milli maçtan başka MAC bilmeyen biri için oldukça karmaşık aynı anakartı kullanan veya bu konuda yardımı olabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.
Örn: Bu sistem için hangi kekt'leri ve nasıl yükleniyor veya Clover Configurator ile sistemime uygun ayar hangisi vs.
Aynı anakartı kullanan arkadaşların işine yarar diye BIOS ayarlarını ve donanımı da yazıyorum.
Eğer kurmayı başardıysan gerisini de rehberleri inceleyerek yapabilirsin. Zira burada şimdi sana başlangıç seviyesi bir rehber hazırlamak gerekir.
iMessage için şu konuya bak: An iDiot's Guide To iMessage
Sürücü yüklemesi için Kurulum imajında Multibeast paylaştım. Nasıl yapacağında yazıyor orada. Multibeast Sierra için güncel sürümüde buradan bulabilirsin. Multibeast 9.0 Güncellemesi Yayınlandı
Nihayet imessage'da halloldu tek sorunum kaldı ses montezuma kardeşim imessage için verdiğin link çok işime yaradı, birde bu ses konusunda yardımın dokunursa sevinirim. Teşekkürler.
Bu hali ile bir yedek alayım sonra denemeler başlayacak fakat kafamı karıştıran şu benim anakartın onboard ses kartı "Sound Blaster Reco3di" olarak görünüyor yani realtek ile alakası yok gibi duruyor yanılıyor muyum? Bu resimde aida64'ten.
Verdiğin likteki dosyayı indirdim ve tam ümidimi kesmişken arka ses girişlerinin hepsini çıkarttım ve teker teker tüm soketlere denedim ve sonunda ses aldım. Fakat bir hatırlatma tüm giriş uçlarını değil sadece her defasında birisini takın. montezuma kardeşim teşekkürler buraların anlaşılan kral'ı sensin.
Kulladığım EFI klasörü, SMBIOS ayarlarından kendime ait olan ID'leri sildim yeniden oluşturulmalı birilerinin işine yarayabilir. Tek sorunum kaldı ses kontrolleri ses sürekli açık kısamıyorum veya yükseltemiyorum.