Çözüldü Gigabyte Z170X-Gaming 7 macOS Kurma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

musty28

Megapat
Makaleler
1
Yer
BURSA
Daha fazla  
Meslek
Ticaret
Masaüstü bilgisayarıma nihayet macOS kurmayı başardım gayet stabil şekilde çalışıyor fakat bir kaç sorunum var.
  1. Ses almayı başaramadım
  2. iMessage'ı aktif edemedim, imessage'ı nasıl aktif edilir konusuna baktım fakat benim gibi Milli maçtan başka MAC bilmeyen biri için oldukça karmaşık aynı anakartı kullanan veya bu konuda yardımı olabilecek arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Örn: Bu sistem için hangi kekt'leri ve nasıl yükleniyor veya Clover Configurator ile sistemime uygun ayar hangisi vs.

Aynı anakartı kullanan arkadaşların işine yarar diye BIOS ayarlarını ve donanımı da yazıyorum.

• Anakart: Gigabyte Z170X-Gaming 7 Intel Z170
  • İşlemci: Intel Core i7 6700K Soket 1151 4.0GHz 8MB
  • Ram: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 DRAM 3000MHz
  • Ekran kartı: Onboard

BIOS Ayarları:
  • BIOS Features
    • Fast Boot = Disabled
    • Windows 8/10 Features = Other OS
    • Storage Boot Option Control = UEFI Only
    • Other PCI Device ROM Priority = UEFI Only
  • Peripherals
    • Intel Platform Trust Technology (PPT) = Disabled
    • Legacy USB Support = Auto
    • XHCI Hand-off = Enabled
    • Super IO Configuration
      • Serial Port 1 = Disabled
      • Parallel Port = Disabled
    • SATA Configuration
      • SATA Mode Selection = AHCI
      • Aggressive LPM Support = Disabled
  • Chipset
    • VT-d = Disabled
    • High Precision Timer = Disabled
    • IOAPIC 24-119 Entries = Disabled
  • Power Management
    • ErP = Enabled
    • Soft-Off by PWR-BTTN = Delay 4 Sec.

Eğer kurmayı başardıysan gerisini de rehberleri inceleyerek yapabilirsin. Zira burada şimdi sana başlangıç seviyesi bir rehber hazırlamak gerekir.
iMessage için şu konuya bak:
An iDiot's Guide To iMessage
Sürücü yüklemesi için Kurulum imajında Multibeast paylaştım. Nasıl yapacağında yazıyor orada. Multibeast Sierra için güncel sürümüde buradan bulabilirsin.
Multibeast 9.0 Güncellemesi Yayınlandı

Nihayet imessage'da halloldu tek sorunum kaldı ses montezuma kardeşim imessage için verdiğin link çok işime yaradı, birde bu ses konusunda yardımın dokunursa sevinirim. Teşekkürler.

Bu hali ile bir yedek alayım sonra denemeler başlayacak fakat kafamı karıştıran şu benim anakartın onboard ses kartı "Sound Blaster Reco3di" olarak görünüyor yani realtek ile alakası yok gibi duruyor yanılıyor muyum? Bu resimde aida64'ten.

Ekran Alıntısı.PNG

Verdiğin likteki dosyayı indirdim ve tam ümidimi kesmişken arka ses girişlerinin hepsini çıkarttım ve teker teker tüm soketlere denedim ve sonunda ses aldım. Fakat bir hatırlatma tüm giriş uçlarını değil sadece her defasında birisini takın.
montezuma kardeşim teşekkürler buraların anlaşılan kral'ı sensin.

Kulladığım EFI klasörü, SMBIOS ayarlarından kendime ait olan ID'leri sildim yeniden oluşturulmalı birilerinin işine yarayabilir. Tek sorunum kaldı ses kontrolleri ses sürekli açık kısamıyorum veya yükseltemiyorum.

Dropbox - EFI.zip

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı