Çözüldü Gigabyte Z270X-Ultra Gaming macOS ile Uyumu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XARON

Kilopat
Daha önce forumda gezdim, konulara göz attım ardından videoları izleyerek denedim fakat dual boot yapmak istediğim için yanlış birşey yaptım ve verilerim patates oldu. İkinci bir disk satın aldım (HDD) ve şimdi sorunsuz bir şekilde kurulumu gerçekleştirmek istiyorum. Donanımım uyumlu mu? Uyumlu ise hangi sürümü kurmam gerekli?
Sistemim:
Asus 1080Ti Rog
Intel Core i7 7700K
Gigabyte Z270X-Ultra Gaming
16 GB Corsair Vengeance 3000MHz RAM

Daha önce başarısız kurulum gerçekleştirdiğim için ve kendime bu konuda pek güvenmediğim için ikinci satın aldığım disk üzerine kurulum gerçekleştirmek istiyorum. İncelemem gereken konuların linklerini paylaşır ve sürüm & donanım hakkında tavsiye verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Ek olarak: Videolarda, konularda anlatılan yönergeler bazen benim yaşadıklarım ile aynı olmuyor. Ortada kalıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin uyumlu. High Sierra kurabilirsin. Kurulum adımında bir sorun yaşarsan yeni konu açabilirsin;)
macOS High Sierra 10.13.4 İmajı
Tek merak ettiğim ve eminim anladığın bir konu. Sizin ve diğer üyelerin anlattığı kurulum aşaması v.s nedense benim yaptığım kurulum ile örtüşmüyor. Örnek veriyorum siz a'yı b yapıyorsunuz. Fakat bende a yok veya a yerine b var gibi değişik opsiyonlar oluyor. Sırf bu yüzden hata yapıyorum ve bir çok verim kayboldu.

Tabiki anlıyorum. Yukarıda da belirttim. En baştan İmajı USB'ye yazdır ve problem ile karşılaştığından yeni konu açarak bunu belirt.
Sorun 1: Belirtilen ayarlar secure boot kısmı v.s benim biosta mevcut değil, benzer şekilde bazı ayarlarda mevcut değil.
Sorun 2: Boot menüsünden flash'ı seçiyorum karşıma gelen ekranda 2 logo var. Birisi windows ile ilgili diğeri mac kurulum ile ilgili, ikincisini seçiyorum kernel ekranı geliyor fakat yazılar birbirine giriyor, ekranın ortasında yuvarlak içinde çapraz bir şekilde çizgi geçen logo geliyor ve öyle kalıyor. Belirli aralıklarda satır atlıyor, sonsuza kadar bekletiyor kısaca.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı