Gigabyte Z370 Aorus Ultra Gaming Overclock

chkjz

Kilopat
Daha fazla  
OC ile ilgili bilgim pek yok. Asus anakart kullanırken uygulama aracılığı ile yapıyordum akabinde PC yeniden başlıyor ve bilgisayarım özelliklerde frekans görünüyordu. Gigabyte Easytune programında ise default 4.50 seçiyorum lakin PC yeniden başlamıyor. Ardından CPU-Z programı ile bakıyorum fakat GHz 4.50 olmuş. Bilgisayarım özelliklerde ise 3.60 GHz göstermeye devam ediyor. Önceki işlemcim AMD'di. Sorularım ise şunlar ;

1. PC'nin yeniden başlamaması normal mi?
  2. Bilgisayarım özelliklerde gördüğüm frekansın değişmemesi Intel'e özgü bir şey mi?

İşlemcim Intel 8600K. Bilgisi olan arkadaşlar yorumlarınızı eksik etmeyiniz rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'ta K serisi işlemciler için hazır Overclock ayarları bulunuyor. 8600K için profilleri tek tek test edebilirsiniz. Manuel yapılan overclockla yanlış verilen voltaj veya abartılı frekans yükseltmesi yapıldıysa normal.
Bilgisayar özelliklerinde overclocklu değer yazmaz.

Merhabalar, benimde benzeri bir durum var. Anakartım Gigabyte Z370 Ultra Gaming, işlemci i3 8350K ve hazır olan Overclock ayarlarında "i3 8350 4.40Ghz" var fakat bunu seçtikten sonra oyun oynarken Mavi ekran geliyor "whea uncorrectable error". Ama Hazır ayarlarda "4.20Ghz" seçince sorun olmuyor neden ?

Merhabalar, benimde benzeri bir durum var. Anakartım Gigabyte Z370 Ultra Gaming, işlemci i3 8350K ve hazır olan Overclock ayarlarında "i3 8350 4.40Ghz" var fakat bunu seçtikten sonra oyun oynarken Mavi ekran geliyor "whea uncorrectable error". Ama Hazır ayarlarda "4.20Ghz" seçince sorun olmuyor neden ?
Çünkü voltaj yeterli gelmiyor artan frekans oranına karşılık.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı