2 anakart arasında çok kararsız kaldım. MSI Z370 Tomahawk ve Gigabyte Z370 Gaming 3. Hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat civarlarında başka anakart tavsiyeniz varsa alabilirim.
İkisi arasında Gaming 3 pahalı ama ses yongası daha kalitelidir. Ben biraz daha bütçe arttırıp Gigabyte Ultra Gaming ya da Asus Z370-A tavsiye ederim. Altta bu anakartların kıyaslamasını bulabilirsin.
Gigabyte daha çok Ryzen işlemcilerin anakartlarında tercih edilmesi gereken bir marka. Tabii ki de Gigabyte da iyi fakat MSI ve Asus anakartlar Intel işlemcilerde daha başarılı.
2 anakart arasında çok kararsız kaldım. MSI Z370 Tomahawk ve Gigabyte Z370 Gaming 3. Hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat civarlarında başka anakart tavsiyeniz varsa alabilirim.
Bütçene uygun anakart modeli Tomahawk. Küçük bir hatırlatma; Ryzen serisi piyasaya sürüldüğü zaman tüm anakartlarda genel olarak bir bellek uyum sorunu vardı. BIOS güncellemeleri ile bu sıkıntı giderildi ve şu an hepsi sorunsuz çalışıyor.
Bütçene uygun anakart modeli Tomahawk. Küçük bir hatırlatma; Ryzen serisi piyasaya sürüldüğü zaman tüm anakartlarda genel olarak bir bellek uyum sorunu vardı. BIOS güncellemeleri ile bu sıkıntı giderildi ve şu an hepsi sorunsuz çalışıyor.
Biliyorum. Önerdiğim anakart Z370 Tomahawk ve Intel 8. nesil işlemciler için kullanıyor. Bahsettiğim konu farklı. Ortalıkta; MSI, Gigabyte yada Asus'un (örnek veriyorum) Intel sistemlerde sorunsuz çalışıp, AMD Ryzen versiyonlarının sıkıntılı olması gibi garip bir şehir efsanesi dolanıyor. Bu yanlışı düzeltmek adına yukarıda ki yorumda açıklamaya ihtiyaç duydum.
BIOS güncellemesi yapmadığın takdirde AMD için o sorunlar halen devam etmekte olur. Şehir efsanesi falan değil düpedüz bu durumlar ne yazık ki AMD tarafında halen mevcuttur. Umarım aynı sıkıntılar yeni çıkacak 400 seri anakartlar da yaşanmaz.