Gigabyte Z370 vs MSI Z370

EgehanCeylan

Hectopat
Daha fazla  
2 anakart arasında çok kararsız kaldım. MSI Z370 Tomahawk ve Gigabyte Z370 Gaming 3. Hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat civarlarında başka anakart tavsiyeniz varsa alabilirim.

Daha açıklayıcı bir neden söylermisin lütfen?
Gigabyte daha çok Ryzen işlemcilerin anakartlarında tercih edilmesi gereken bir marka. Tabii ki de Gigabyte da iyi fakat MSI ve Asus anakartlar Intel işlemcilerde daha başarılı.

2 anakart arasında çok kararsız kaldım. MSI Z370 Tomahawk ve Gigabyte Z370 Gaming 3. Hangisini almalıyım? Ya da bu fiyat civarlarında başka anakart tavsiyeniz varsa alabilirim.
Arkadaşlar iyi anakartlar önermişsiniz fakat benim bütçem 600-750TL arası belki 50tl felan ekleyebilirim

Bütçene uygun anakart modeli Tomahawk. Küçük bir hatırlatma; Ryzen serisi piyasaya sürüldüğü zaman tüm anakartlarda genel olarak bir bellek uyum sorunu vardı. BIOS güncellemeleri ile bu sıkıntı giderildi ve şu an hepsi sorunsuz çalışıyor.

MSI Z370 Tomahawk MB 4000 Mhz(Oc) 1151p V2 ATX

Size de küçük bir hatırlatma; Z370 chipset Ryzen için değil, Intel içindir. Ryzen için olan X370 chipsetidir.

Size de küçük bir hatırlatma; Z370 chipset Ryzen için değil, Intel içindir. Ryzen için olan X370 chipsetidir.

Biliyorum. Önerdiğim anakart Z370 Tomahawk ve Intel 8. nesil işlemciler için kullanıyor. Bahsettiğim konu farklı. Ortalıkta; MSI, Gigabyte yada Asus'un (örnek veriyorum) Intel sistemlerde sorunsuz çalışıp, AMD Ryzen versiyonlarının sıkıntılı olması gibi garip bir şehir efsanesi dolanıyor. Bu yanlışı düzeltmek adına yukarıda ki yorumda açıklamaya ihtiyaç duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…