Alone_Man
Kilopat
İyi günler. Sabah uyandığımda bilgisayarımı açtığımda şöyle bir hatayla karşılaştım. Sorunun ne olduğunu anlayamadım bir türlü, elimde 2x8 3200MHz Kingston HyperX Predator serisi Dual kit bir RAM vardı. Bunun üstüne dün aynı model, tüm kodları aynı olan bir RAM satın almıştım, yani 32 GB tamamlamak istedim kanalların hepsini doldurdum. Gün içerisinde elime ulaşıp bilgisayarıma takıp, XMP profilini devreye sokup 3200MHz çalıştırmayı başardım sorunsuz bir şekilde, ve neredeyse yatasıya kadar da bol bol oyun oynadım en ufakta bir sorunla karşılaşmadım. Ama gel gelelim sabah uyandığımda ise güç düğmesine bastığımda sistem kendini kapatıp, daha sonra reset atıp en sonunda bu hatayla yüz yüze kaldım. Bir arkadaşım da dedi PC'yi kapatıp bir yarım saat bekle değince bakalım yine aynısını yapacak mı diye, dediğini yapıp bir yarım saat bekledim, bu sefer de PC hiç açılmadı güç düğmesine basıyorum birkaç saniye geçer geçmez sistemi kapatıp tekrar çalıştırıyor ama bu sefer de ekran gelmiyor, bende BIOS pilini söküp o şekilde açmayı denedim. Bir süre Aorus logo kısmında bekletti yaklaşık 3 4dk boyunca daha sonra masaüstü açıldı. Kusura bakmayın biraz uzun bir metin oldu fakat sizce yeni almış olduğum RAM'ler sorunlu mu yoksa yolunda gitmeyen bir durum mu var? Anakartla RAM'ler arasında bir uyumsuzluk mu vardır? Yardımcı olursanız inanın çok memnun olurum, iyi çalışmalar dilerim.
Not: BIOS günceldir.
Not: BIOS günceldir.