Rasimugurlu
Decapat
Daha fazla
Gponmuş hocam çok bilgili değilim bu konuda.@Rasimugurlu anlamadım iki modem mi kullanıyoruz GPON falan muhabbeti var?
Hocam şu şekilde taktım ancak internet veya dal ışığı yanmadıGPON'dan gelen kabloyu modemin WAN girişine tak. Ben fiber kullanmadım çok bilgim yok fakat genelde öyle diye biliyorum. Normalde gelen kabloyu direkt modeme takarsan da kullanıcı adı ve şifre girmen gerekli.
@SypeR hocam cevap verebilir yazdım o da Recep Baltaş'a yardım etmişti kendi modemini kullanmıştı Türk Telekom veya TürkNet modemi yerine.@SypeR hocama bırakayım en iyisi o tavsiye verebilir kurulum hakkında.
Tamamdır hocam teşekkür ederim yardımın için.GPON'dan gelen kabloyu modemin WAN girişine tak. Ben fiber kullanmadım çok bilgim yok fakat genelde öyle diye biliyorum. Normalde gelen kabloyu direkt modeme takarsan da kullanıcı adı ve şifre girmen gerekli.
@SypeR hocama bırakayım en iyisi o tavsiye verebilir kurulum hakkında.
Hocam bildiğim kadarıyla GigaFiber'de MAC adresi kontrolü yok. İstediğiniz modemi ana modem olarak kullanabilirsiniz.Arkadaşlar selam. GigaFiber kullanıyorum iki modem var ana modem yani büyük olan modem düştü ve kırıldı maalesef. Ana modem yerine VDSL modem kullanabilir miyim? Var mıdır bir çözüm önerisi?
AktifETHWANEthernetPPPoEIPv6 veya IPv4İnternet servis sağlayıcınızın vermiş olduğu kullanıcı adını giriniz.İnternet servis sağlayıcınızın vermiş olduğu şifre giriniz.Devre Dışı1500 olarak belirleyiniz.Hocam teşekkürler bu arada beni etiketlediğin için. Yazmayı atlamışım, sonradan ekliyorum.@SypeR hocam cevap verebilir yazdım o da Recep Baltaş'a yardım etmişti kendi modemini kullanmıştı Türk Telekom veya TürkNet modemi yerine.
Ne demek hocam. Ben de araştırırken konuda sizin mesajları görüp bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu öğrendim arkadaşa daha kolay yardımcı olmak istedim.Hocam teşekkürler bu arada beni etiketlediğin için. Yazmayı atlamışım, sonradan ekliyorum.
Hocam bildiğim kadarıyla GigaFiber'de MAC adresi kontrolü yok. İstediğiniz modemi ana modem olarak kullanabilirsiniz.
- VDSL destekli eski modeminizi elinize alın ve arka tarafını çevirin.
Eki Görüntüle 1751054
Eki Görüntüle 1751095
- Resimdeki gibi "DSL" portunuzu boş bırakınız.
- GPON cihazınızdan çıkan CAT. 5E veya CAT6 kabloyu "LAN4 / WAN" portunuza takınız.
- Bilgisayarınızı ve diğer ağ cihazlarını Port 1, 2 veya 3'ten herhangi birisine takınız.
- Cihazınıza elektriğe bağlayın ve açın. Ardından ön ışıkların olduğu paneli yüzünüze çevirin.
Güç ışığı sabit yanmaya başladıktan sonra modem arayüzüne giriş yapınız.
- Aşağıdaki ışıkların yandığını görmeniz gerekmektedir.
- Güç Işığı
- X. Ethernet ışığı (burada X değeri sizin bilgisayarınız)
- 4. Ethernet Işığı
Eki Görüntüle 1751139
Eki Görüntüle 1751140
- "Ağ Ayarları" menüsü altındaki "Geniş Bant" seçeneğini seçin.
Eki Görüntüle 1751141
- Açılan sayfada yukarıdaki bölümde "Ethernet WAN" sekmesine geliniz.
Eki Görüntüle 1751142
- "Etkinleştir" butonuna tıklayınız. Ardından "Uygula" butonuna basarak ayarlarınızı kayıt ediniz.
- Ayarlarınızı kayıt ettikten sonra "Geniş Bant" sekmesine geri tıklayarak bir önceki ekrana geri geliniz.
Eki Görüntüle 1751143
- "Yeni bir WAN Arayüzü Ekle" butonuna basınız.
- Açılan sayfada FTTH internet için aşağıdaki bilgileri doldurunuz:
- Genel
- Etkin:
Aktif- Ad:
ETHWAN- Tipi:
Ethernet- Kapsülleme:
PPPoE- IPv6/IPv4 Durumu:
IPv6 veya IPv4- PPP Bilgisi:
- PPP Kullanıcı Adı:
İnternet servis sağlayıcınızın vermiş olduğu kullanıcı adını giriniz.- PPP Şifre:
İnternet servis sağlayıcınızın vermiş olduğu şifre giriniz.- VLAN:
- Etkin:
Devre Dışı- MTU:
- MTU Boyutu:
1500olarak belirleyiniz.- Ardından "Uygula" diyerek ayarlarınızı kaydedin.
Bu işlemlerden bir 5 ile 10 dakika sonrasında tekrardan GigaFiber hizmetinizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Burada Gigabit internet hızınızı tamamen kullanamayacaksınız. Zira modeminizin tüm LAN ve dolayısıyla WAN portu da 100Mbps yani 10MB/sn ile sınırlı. En azından yeni bir modem alana kadar internetsiz kalmamış olacaksınız. Kaliteli bir Router tavsiyesi için başka bir konuda etiketleyebilirsiniz.
Kaynakça: Görsellerin bazılarını aynı modem üzerinden rehber hazırlayan A&A (Andrews & Arnold) Broadband Company UK'in paylaştığı dokümantasyondan aldım. Görsellerin bazılarını ise ZyXEL'in kendi sitesinde paylaştığı DSL Kurulum rehberinden aldım.
doküman linki: https://support.aa.net.uk/images/3/3a/VMG1312_B10D_2017_Quick_Start.pdf
Hocam teşekkürler bu arada beni etiketlediğin için. Yazmayı atlamışım, sonradan ekliyorum.
@SunSet hocam seni de etiketleyeyim belki fikrin vardır.Hocam adminli girişi geçtikten sonra böyle bir yer geliyor burada ne yapmam gerektiğini çözemedim maalesef.
Hocam bu sorunu hallettim ve dediğiniz şekilde gerçekleştirdim işlemi ancak internet kırmızı yanıyor maalesef.Hocam adminli girişi geçtikten sonra böyle bir yer geliyor burada ne yapmam gerektiğini çözemedim maalesef.
@SunSet hocam seni de etiketleyeyim belki fikrin vardır.
Bu kısmı aşağıdaki gibi güncelleyebilir misiniz?VLAN:
- Etkin:
Devre Dışı
Aktif35Hocam adminli girişi geçtikten sonra böyle bir yer geliyor burada ne yapmam gerektiğini çözemedim maalesef.
@SunSet hocam seni de etiketleyeyim belki fikrin vardır.
Hocam bu sorunu hallettim ve dediğiniz şekilde gerçekleştirdim işlemi ancak internet kırmızı yanıyor maalesef.