GigaFiber TurkNet modem yerine VDSL modem kullanılır mı?

Hemen deniyorum hocam bu arada MTU 1500 demişsiniz ama en fazla 1492 yazmama izin veriyor.

Bu şekilde hocam yaptığım ayarlar.

Hocam şuan internet ışığı da yanıyor dsl ışığında bir değişiklik yok.İnternet ışığı yeşile döndü ancak hala bilgisayar ve telefondan internete erişim sağlayamıyorum

Yeşil olan ışık da kırmızıya döndü hocam an itibarıyla. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.

Dosya Ekleri

• IMG_20230423_022717.jpg
    124,9 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
Çok ilginç bir durum gerçekten hocam

Hocam şuan bilgisayarım üzerinden yazıyorum.800 dow 800 up aldıgım internetimle 80 90 alıyorum maalesef .Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.@SypeR özellikle siz hocam çok teşekkürler.

Hocam arada internet 2 saniyeliğine gidiyor sonrasında geri geliyor sebebi ne olabilir acaba?
Hocam sebebi Gpon'un 10/100 Mbps ile çalışırken modeminizle tam uyumlu olmaması olabilir. Tavsiyem bütçenize uygun güzel bir router almanız.

Yeşil olan ışık da kırmızıya döndü hocam an itibarıyla. Gerçekten kafayı yemek üzereyim.
Birde hocam bu durumdan sonra
Hocam şuan bilgisayarım üzerinden yazıyorum.800 dow 800 up aldıgım internetimle 80 90 alıyorum maalesef
İnternete erişmek için ekstra bir işlem yaptınız mı? Yaptıysanız nedir paylaşabilir misiniz?

bu arada MTU 1500 demişsiniz ama en fazla 1492 yazmama izin veriyor.
Bir problem oluşturmaz. MTU giden paketin büyüklüğünü ayarlamaya yardımcı olur. 1492 ile 1500 arasındaki tek fark +8 bitlik paket için bozulursa düzeltme için yedek veri niteliği taşıması.

Hocam
Hocam
VLAN:
Etkin: Aktif
802.1q / VCI: 35
Bu işlemi yaptıktan sonra ethernet ışığı kırmızı yandı ancak sorun ıssin bana verdiği kullanıcı adı şifresindeymiş onu düzeltince düzeldi hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…