GIMP 3 bazı resimleri açmaya çalışınca aniden kapanıyor

Talha1220

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
12.Nesil İntel i5 12400F
Geforce RTX 3060
8+8 16 GB RAM
512 GB P3 SSD
Bazı fotoğrafları açmaya çalıştığımda ( nedense özellikle Türk bayrağında yapıyor ) direkt çift tıklama bile değil sadece resme tıklıyorum anında kendimi masaüstünde buluyorum.

Bazı fotoğrafları açmaya çalıştığımda ( nedense özellikle Türk bayrağında yapıyor ) direkt çift tıklama bile değil sadece resme tıklıyorum anında kendimi masaüstünde buluyorum.

GIMP guncel mi güncelse grafik kartı sürücülerini güncelleyin hepsi güncelse sorunlu dosyaları farklı formatta PNG/JPEG kaydedip tekrar açmayı deneyin.

GIMP guncel mi güncelse grafik kartı sürücülerini güncelleyin hepsi güncelse sorunlu dosyaları farklı formatta PNG/JPEG kaydedip tekrar açmayı deneyin.

Grafik sürücüsü muhtemelen günceldir yarın kontrol edeceğim. GIMP için Microsoft Store kullandım ve açmaya çalıştığım dosyalar zaten PNG JPEG formatında.

Hocam GIMP'in resmi sitesine girip en son sürümünü indirip kurun.

Şu an indiriyorum kurduğumda sorunum düzelirse çözüm olarak işaretlerim.

Düzenleme: Bir süre sonra aynısıkıntıyı yine çıkardı.

Son düzenleme:
GIMP 3. serisinde sorunlar var. Dışarı aktarma veya açma problemi. Pek çok insan da benzer sorunlardan muzdarip. GIMP 2.8 versiyonuna geri dönerseniz stabil olarak çalışıyor sorun yaşamazsınız. Bu problemin 2 olası sebebi var. 1. Yazılımda bir sorun var. 2. Güncel 3 serisi üst düzey bileşenler veya DX sürümlerinin en güncellerini arıyor ve bunu uyarmadan yapıyor. Yani güncel PC'ler haricinde bazı bileşenleri bulamayınca yazılımdan atıyor. Bir çeşit uyumsuzluk yaşıyor yani. Bağımsız bir destekçinin bir yorumuna denk geldim. Adama aynı şey sorulmuş bir Türk kullanıcı tarafından. Adamın cevabı şu. Pil sekmesine gidin performansı üst seviyeye getirin demiş. Anlam veremedim ama muhtemelen bu problem genel bir problem değil. Aynı şeyi ben de yaşıyorum mesela. Dışarı aktar deyince yazılımdan atıyor direkt. Bilgisayarım 7- 8 yaşında falan. Bir takım bileşenlerle uyumsuzluk yaşıyor olması muhtemel ve yine muhtemel olarak yazılımı geliştirenler bu uyumsuzluk probleminin farkında değil henüz. Ki bildir dediğinizde de bir sürü prosedür sunuyor. Ben yarıda vazgeçtim. 2.8'e geri döndüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı