GIMP 3. serisinde sorunlar var. Dışarı aktarma veya açma problemi. Pek çok insan da benzer sorunlardan muzdarip. GIMP 2.8 versiyonuna geri dönerseniz stabil olarak çalışıyor sorun yaşamazsınız. Bu problemin 2 olası sebebi var. 1. Yazılımda bir sorun var. 2. Güncel 3 serisi üst düzey bileşenler veya DX sürümlerinin en güncellerini arıyor ve bunu uyarmadan yapıyor. Yani güncel PC'ler haricinde bazı bileşenleri bulamayınca yazılımdan atıyor. Bir çeşit uyumsuzluk yaşıyor yani. Bağımsız bir destekçinin bir yorumuna denk geldim. Adama aynı şey sorulmuş bir Türk kullanıcı tarafından. Adamın cevabı şu. Pil sekmesine gidin performansı üst seviyeye getirin demiş. Anlam veremedim ama muhtemelen bu problem genel bir problem değil. Aynı şeyi ben de yaşıyorum mesela. Dışarı aktar deyince yazılımdan atıyor direkt. Bilgisayarım 7- 8 yaşında falan. Bir takım bileşenlerle uyumsuzluk yaşıyor olması muhtemel ve yine muhtemel olarak yazılımı geliştirenler bu uyumsuzluk probleminin farkında değil henüz. Ki bildir dediğinizde de bir sürü prosedür sunuyor. Ben yarıda vazgeçtim. 2.8'e geri döndüm.