GIMP Hiçbir Dosyayı Kaydetmiyor

Sydoline

Hectopat
Uzun zamandır GIMP 2.8 Stable sürümünü kullanıyorum. GIMP 3.0'a geçtim ama hiçbir resimi kaydedemiyorum. Uzantısı fark etmiyor.

.xcf, .psd uzantılarında exporta bastığım anda donuyor ve bozuk dosya kaydediyor tekrar açamıyorum.

.png, .jpg gibi uzantıları ise hiç kaydetmiyor.

GIMP'i Windowstan "Denetimli Klasör Erişimi"ne ekledim sorun hala devam ediyor.

Selam ... gimp 3. serisinde sorunlar var.. dışarı aktarma veya açma problemi.. pek çok insan da benzer sorunlardan muzdarip.. Gimp 2.8 versiyonuna geri dönerseniz stabil olarak çalışıyor sorun yaşamazsınız.. Bu problemin 2 olası sebebi var ..
1. Yazılımda bir sorun var ..
2. Güncel 3 serisi üst düzey bileşenler veya dx sürümlerinin en güncellerini arıyor ve bunu uyarmadan yapıyor. yani güncel pcler haricinde bazı bileşenleri bulamayınca yazılımdan atıyor ..bir çeşit uyumsuzluk yaşıyor yani ..
bağımsız bir destekçinin bir yorumuna denk geldim.. adama aynı şey sorulmuş bir Türk kullanıcı tarafından. adamın cevabı şu .. pil sekmesine gidin performansı üst seviyeye getirin demiş. anlam veremedim ama muhtemelen bu problem genel bir problem değil. aynı şeyi ben de yaşıyorum mesela. dışarı aktar deyince yazılımdan atıyor direkt.. bilgisayarım 7- 8 yaşında falan .. bir takım bileşenlerle uyumsuzluk yaşıyor olması muhtemel ve yine muhtemel olarak yazılımı geliştirenler bu uyumsuzluk probleminin farkında değil henüz. ki bildir dediğinizde de bir sürü prosedür sunuyor ..ben yarıda vaz geçtim .. 2.8 e geri döndüm.. size de aynı şeyi öneririm.

Ya ne işiniz var gimp gibi saçma sapan programla gidin Photoshop kullanın Cs6 bile gimp'den on kat daha iyidir.
Orası öyle .. Ben de hem Ps hem de Gimp var. Basit arka plan silme ölçeklendirme falan gibi şeyler için Gimp i açarım nedense. Bakma yine Gimp kullanan çok insan var. Bazı şeyler daha pratik oluyor ve ücretsiz olması güzel.

sırf gimp3 için win10a geçmeyi düşünüyordum 2.10 dan çok memnunum ama elbette kenar ve renk algılama gibi durumlarını çok merak ediyordum.

2.8i de bırakalı epey oldu ama arayüz ikonlar vs hala soğuk geliyor

Bende de aylardır hem Windows 10 hem de Windows 11 de aynı sorunlar vardı yani dosya açarken veya kaydederken komple kapanıyordu.
Buradaki mesajları okuyup deneyerek sonunda gimp-2.10.38-setup-1 versiyonda kapanmadığını görünce onu kullanmaya devam edeceğim, en azından sorunun çözüldüğünü birileri söyleyene kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…