GIMP iç ışıma nasıl yapılır?

LLuser

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, Photoshop için para vermek istemediğimden ve hobi amaçlı kapak fotoğrafı tarzı şeyler yaptığımda GIMP 3.0 kurdum, arayüzünü karmaşık bulduğum için photogımp eklentisiyle kullanıyorum. Valorant videolarında popüler olan bir yazı efektini yapmak istemiştim ama maalesef GIMP ile alakalı pek fazla kaynağı yok, terimlerde farklı nasıl yaparım?

1746262894557.png

GIMP kullanmadığım için tam olarak uyumlu bir cevap veremeyeceğim ama aynıları GIMP'te varsa PhotoScape X'e göre:

"Gradient" ile üst tarafı sarı, alt tarafı daha koyu bir renk yapıp sonrasında "Inner Glow" ekleyebilirsin. Senin dediğin iç ışıma da "Inner Glow" olarak geçer.

1746282993646.png

Aynısını yapmak için birkaç özelliği birden karıştırırsın.

(PhotoScape X nasıl diye sorarsan pek profesyonel bir araç değildir. Uygulamalarıma ve kendi profilime basit görseller hazırlamak için kullanıyorum.)

Birkaç döküman buldum:
GIMP - 3.5. Gradient
GIMP - 6.15. Inner Glow
GIMP - 6.8. Drop Shadow

Son düzenleme:
GIMP kullanmadığım için tam olarak uyumlu bir cevap veremeyeceğim ama aynıları GIMP'te varsa photoscape X'e göre:

"Gradient" ile üst tarafı sarı, alt tarafı daha koyu bir renk yapıp sonrasında "ınner glow" ekleyebilirsin. Senin dediğin iç ışıma da "ınner glow" olarak geçer.

Eki Görüntüle 2483347

Aynısını yapmak için birkaç özelliği birden karıştırırsın.

(Photoscape X nasıl diye sorarsan pek profesyonel bir araç değildir. Uygulamalarıma ve kendi profilime basit görseller hazırlamak için kullanıyorum.)

Birkaç doküman buldum:
GIMP - 3.5. Gradient
GIMP - 6.15. Inner Glow
GIMP - 6.8. Drop Shadow

Teşekkür ederim çok yardımcı olacak. Aslında en yakın zamanda Photoshop'a geçmek istiyorum ama hevesim sönerse verdiğim para boşa gitmesin diye almaktan çekiniyorum. Tekrar teşekkür ederim iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı