Giriş-Çıkış Portlarını Tozdan Koruma Önerisi

sadecelink

Megapat
Makaleler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhabalar.
Dizüstü bilgisayarımın USB(Tip A ve C), HDMI ve Display portlarını tozdan korumak istiyorum. Bunun için Aliexpress'de böyle bir ürün buldum. Bunun gibi ve mümkünse daha çeşitlisini Türkiye üzerinden satın alacak yer aramama rağmen bulamadım. İnternet'ten ve ya satan bildiğiniz mağaza var ise önerirseniz çok sevinirim.

USB gibi portların tıkanması imkansız. İçine hafif üflersiniz toz varsa çıkar gider. PC içersinde bu portlardan toz girmesi biraz zor. Çok tozlu bir ortamda olmanız gerekiyor. Eğer böyle bir ortamda PC kullanma zorunluluğunuz varsa kullanmadığınız zamanlarda çanta içersinde altlı üstlü havluya sarın. Bu şekilde tozdan korursunuz cihazı. Ben öyle yaptım, tabii zamanında...

Merhaba. Bu dizüstü PC'nizin o markaya özel fermuarlı özel çantası varsa eğer, çok uzun süreliğine kullanmadığınızda, açıkta ve bir masa üzerindeyken kapağı kapalı konumda bırakmak yerine örneğin laptop çantasına koayarak fermuarını çekip çantasını kapatmanız kafidir. O arayüzlere göre özel kesimi yapılmış kapatma padlerine bu durumda hiç gerek kalmaz. PC'nin içinde bulunduğu ortam tozlanmaya çok müsaitse uzun süreliğine açıkta beklemektense bu önlemi almanız bence daha iyi olabilir.

Bir de bu portlar düşey konumlada laptopa genellikle yerleştirildiğinden yandan gelen toz sirkülasyonunda, bu yanlardaki portlar içten kapalı olduğundan bu tozların içeriye girmesi veya bu arayüzlare tam olarak tutunması olasılığı pek yok gibidir. Ama üstü (kapağı kapalıyken ve ve hiç kullanılmadığında) bu yapışkan tozların üst kapağa yapışması veya çok tozlu ortamlarda üstten kolayca tozlanması her zaman olasıdır. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı