Giriş Seviyesi RX 6500 XT, PCIe 4.0 x4 ile Kısıtlandı

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
RX-6500.jpg

AMD, CES 2022 etkinliğiyle birlikte RDNA 2 mimarisi altında geliştirilen giriş seviyesi Radeon X 6500 XT ve RX 6400 ekran kartlarını tanıtmıştı. Belirttiğimiz gibi Radeon RX 6400 OEM’lere özel olacak ve RX 6500 XT ise düşük fiyatıyla 1080p oyunculara hitap ediyor. Ancak görünüşe göre AMD, maliyetin düşmesini sağlamak amacıyla biraz daha ileri gitmiş. ASRock’un RX […]

Devamı: Giriş Seviyesi RX 6500 XT, PCIe 4.0 x4 ile Kısıtlandı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Madencileri engellemeleri için LHR gibi bir şey yerine diker kartı kısıyorlar. Mantıksız. Ama performansı nasıl iyi veriyor orasını çözemedim açıkçası. AMD bir şeyler deniyor.
Kağıt üzerindeki veriler pek ümit verici değil. RX 6600 XT'yi ve kırpılmış hali olan RX 6600'ü bir tarafa bırakacak olursam, RX 6500 XT ve RX 6400 global pazarda bol miktarda ve ucuza bulunmazsa yakın dönemin hayal kırıklığı olmaya aday kartlarındandır. Nvidia tarafındaki RTX 3060 ve RTX 3050 manasızlıklarından sonra AMD için yanlış bir alanda birincilik gelebilir.

Kağıt üzerindeki veriler pek ümit verici değil. RX 6600 XT'yi ve kırpılmış hali olan RX 6600'ü bir tarafa bırakacak olursam, RX 6500 XT ve RX 6400 global pazarda bol miktarda ve ucuza bulunmazsa yakın dönemin hayal kırıklığı olmaya aday kartlarındandır. NVIDIA tarafındaki RTX 3060 ve RTX 3050 manasızlıklarından sonra AMD için yanlış bir alanda birincilik gelebilir.

RTX 3050 eğer 4000 5000 TL civarına ve madencilik koruması çok iyi olursa o zaman çok iyi tutar. Ve açıkçası almayı düşünebilirim 4 5 aya.

RTX 3050 eğer 4000 5000 TL civarına ve madencilik koruması çok iyi olursa o zaman çok iyi tutar. Ve açıkçası almayı düşünebilirim 4 5 aya.
LHR olayı cips ile tutturulan kapı kilidi görselini aklıma getiriyor. Mutlaka delinir ya da bir yolu bulunur. 8 GB VRAM güzel bir şey ama piyasadaki durum yine gidişatı belirleyecektir. Yoksa liste fiyatının geçerli olmadığı bir dönemdeyiz.

İnşallah bu sefer NVIDIA piyasaya bolca RTX 3050 pompalar da biz en azından alabilelim. Ben oyun için almayacağım mecburiyetten biraz da. Eğer şimdi almazsam veya 4 5 aya o zaman fena yanarım. i5 11400F ile RX 550 idare etmeye çalışıyorum. Sorunları ile uğraşıyorum ayrı mesele.

Madencileri engellemeleri için LHR gibi bir şey yerine direkt kartı kısıyorlar. Mantıksız. Ama performansı nasıl iyi veriyor orasını çözemedim açıkçası. AMD bir şeyler deniyor.
Benim kartım da LHR ama bu mining yapmama engel değil. Özellikle NBminer'la kazarken kartın LHR olduğu hissedilmiyor. 50 lira kazanacakken 35 lira kazanıyorum.

1080P oyunculuk için pek giriş seviyesi değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı