Gitar Çalmaya Başlamak

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Ben gitar çalmaya başlıyorum. Şu anda yaklaşık 3 aydır çöğür(Kısa Sap) bağlama kursuna gidiyorum. Hem bağlama hem de gitar çalmak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim? Nereden başlamalıyım? Notaları mı öğrenmeliyim? Şu anda internetten izlediğim birkaç video sayesinde Duman-Senden Daha Güzel'in başını çalabiliyorum kötü olsa da.

Kursa gidebilirsin, ikisi bir arada olanı varmıdır ? Zannetmem
Notaları öğrenmeden olmaz tabi, ama ben kara düzen çalacağım diyorsan o başka

Kursa gidebilirsin, ikisi bir arada olanı varmıdır ? Zannetmem
Notaları öğrenmeden olmaz tabi, ama ben kara düzen çalacağım diyorsan o başka
Kursa gidebileceğimi sanmıyorum, okuldan Saz kursuna bile zor gidiyorum. Saz kursumu bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum. Fakat o zamana kadar kendime bir kaç birşey katabilirsem çok iyi olur.

Kursa gidebileceğimi sanmıyorum, okuldan Saz kursuna bile zor gidiyorum. Saz kursumu bitirdikten sonra gitmeyi düşünüyorum. Fakat o zamana kadar kendime bir kaç birşey katabilirsem çok iyi olur.

Bence ilk önce birisini hedefle ve onun üzerine yoğunlaş. Mesela gitar gibi. Bağlama 'dan daha kolay olacağını düşünüyorum. Ben bir iki ay bağlama kursuna gitmiştim ama vakit ayıramadığım için bıraktım, çünkü çok fazla vakit ayırman gerekiyor, çok fazla pratik yapman gerekiyor ve ona odaklanıp gerçekten bunu istemek gerekiyor bence. Çok bilgim yok ama 1 2 ay içinde öğrendiklerim bunlar. Ama öğrenirsen gerçekten çok güzel bir şey. İlk başladığımda başlangıç için bir bağlama alacaktım normal 100TL 'lik felan sonra bir bağlama gördüm, sanki beni kendine çekti
Biraz fazla çekmiş 500TL verdim Akort yapmayı bilseydim belki videolardan bakarak bir şeyler yapardım ama vaktim olmuyor işte : ) Yanlız elin soğumaması gerekiyor, ara verince yaptığın çalışmanın pek bir anlamı kalmıyor : )

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…