Gitar çalmaya başlayan bir kişi için ne tavsiyeler verilebilir?

Dramatic

Decapat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle arkadaşlar, ölmeden önce bir enstrüman öğrenmeye karar verdim ve 2000 TL'lik başlangıç seviyesi bir klasik gitar aldım. Kursa gitmeyi düşünmüyorum, bu sebeple YouTube üzerinden öğrenmek istiyorum. Birebir ders kadar verimli olmaz fakat ben kendi çabamla öğrenmek istiyorum. Detaylı ve kolay şekilde çok sıkmadan sıfırdan gitar dersi veren kanal önerisi verirseniz sevinirim. Bir diğer sorum da teknolojiyle çok içli dışlı olduğumdan sol ve sağ elimin parmaklarını verimli olarak kullanamıyorum ve perdelerdeki tele basınca (sanırım sert basamadığımdan) ses çıkmıyor gibi bir ses çıkıyor. Bu konu hakkında da önerilerinizi bekliyorum.

Gitar çalmayı bilmiyorum, bir kanal da önremem maalesef. Ama bu son soruya şöyle cevap vereyim, ben de bağlamaya ilk başladığımda ses çıkaramıyordum. Perdenin üstüna değil, iki perde arasına biraz sert bir şekilde basmak gerekiyor. Zamanla daha iyi oturacaktır.

Anladım sağ olun hocam.

Sert basmak gerekmez. İşte bu ve benzeri bir çok şeyden ötürü başlangıçta kursa gitmelisiniz.

Perdenin üstüna değil, iki perde arasına biraz sert bir şekilde basmak gerekiyor.
Bu yorum hatalı. Asla iki perdenin ortasına basılmaz.
Ses çıkartan perde fretinin dibine doğru basılır. Bunun dışındaki her basış bozuk ses çıkartmanıza sebep olur.

Bu yorum hatalı. Asla iki perdenin ortasına basılmaz.
Ses çıkartan perde fretinin dibine doğru basılır. Bunun dışındaki her basış bozuk ses çıkartmanıza sebep olur.
Ortası yazmadım, üstüna değil iki perdenin arasına basın yazdım. Aşağıdaki perdeye daha yakın ama üstüne değmeyecek şekilde basması en iyi sesi verecektir, doğru.

Anladım Hocam kurs şart diyorsunuz yani, müzik evlerinde aylık ne kadara patlar tahmini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…