Akor illa ki çalacaksın da ben ilk 1 ay için falan öğrenilmesi gerektiğini düşünmüyorum. Genelde tam tersi herkes ilk akordan başlar, zaten o yüzden çalamıyorum diyip bırakırlar.
Düz gitar, akustik gitar ve elektro arasında hiçbir benzerlik yok diyebiliriz. Özellikle Klasik ile elektro arasında dağlar kadar var. Ne çalacaksanız onunla başlayın.
hocam hss değil belki ama başlangı için sana net önerim SX strat veya telecaster model gitarlar. Diğer markalar bilindik markalar dahil giriş segment gitararının saplarında kolay kolay masif ağaç kullanmıyorlar ve bu da hem sesi hem de çalan kişinin konforunu etkiliyor. SX klavye ağacı olarak hala gül ağacı kullanıyor şuan Squier bile (fenderin alt markası olmasına rağmen) gidip İndian Laurel ağaç kullanıyor bunlar göz önünde bulundurulduğu zaman şu an başlangıç olarak f/p olarak alınabilecek en iyi gitar markası SX oluyor bu konuda. soruların olursa cevplamak isterim hocam.