Gitar çalmaya nereden başlanılmalı?

cinar_yasarrr

Kilopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İlk olarak aşağıdaki şarkıyı çalmak istiyorum. Çalmak isteme amacım kızlar gitar çalan erkeklerden hoşlanıyor ve okulda gitar çalmak istiyorum. Şimdilik sadece bu şarkıyı çalabilsem yeter, ne kadar zamanda bu şarkıyı çalabilirim? Veya tuğkan'ın şarkılarından birini de çalabilirim daha kısa sürede öğrenilebilmesi şartıyla. Gitarım bu.
Şarkı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak aşağıdaki şarkıyı çalmak istiyorum. Çalmak isteme amacım kızlar gitar çalan erkeklerden hoşlanıyor ve okulda gitar çalmak istiyorum. Şimdilik sadece bu şarkıyı çalabilsem yeter, ne kadar zamanda bu şarkıyı çalabilirim? Veya tuğkan'ın şarkılarından birini de çalabilirim daha kısa sürede öğrenilebilmesi şartıyla. Gitarım bu.
Şarkı:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bence acele etmeden öğrenmeye çalışın. Sindire sindire arkadaşım böyle yaparak 3-4 ayda birkaç şarkı çalabilmişti. Hem siz zevk alırsınız bu şekilde bence.

Bence acele etmeden öğrenmeye çalışın. Sindire sindire arkadaşım böyle yaparak 3-4 ayda birkaç şarkı çalabilmişti. Hem siz zevk alırsınız bu şekilde bence.
Ben genelde hobileri maksimum 1 ay hobi olarak edinirim. 3-4 ayda öğrenmek için kursa gitmem lazım yoksa 1 ay sonra bırakırım muhtemelen.

Önce Tab çalmaya başlayın.
Sonra yavaş yavaş kendinizi fingerstyle ya da arpej olarak geliştirirsiniz.
Mesela örnek video
.
Tab sistemini bilmiyorsanız kısaca anlatayım.
Gördüğünüz gibi videoda notalar yerine gitar teline benzer bir tablo var.
Bu tabloda en üstteki tel aslında gitardaki en alttaki yani en ince teli ifade ediyor.
En yukarıda 1 yazıyorsa ince tel 1. perdeye basıp 1. teli çalacaksınız.
Bu şekilde şarkıyı notalarıyla tıngırdatabilirsiniz.
Eğer arkadaş ortam yaparken çalmayacaksanız bu yöntem ile çalın.
Ortamlarda bu şekilde gitarın sesi çıkmaz.
Ben genelde hobileri maksimum 1 ay hobi olarak edinirim. 3-4 ayda öğrenmek için kursa gitmem lazım yoksa 1 ay sonra bırakırım muhtemelen.

Bende 1 ay sonra falan hevesim gitti.
Kursa gitmessen bare büyük ihtimal benim gibi basamazsın ve sıkılıp bırakırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı