Gitar nasıl solak kullanım için ayarlanır?

just_people

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba bugün bir gitar aldım fakat gitar sağ el kullananlar için ben ise solağım nasıl solak kullanım için ayarlayabilirim ya da İstanbul Şişli yakınlarında bunu yapan bir enstürmancı var mıdır?

Merhaba bugün bir gitar aldım fakat gitar sağ el kullananlar için ben ise solağım nasıl solak kullanım için ayarlayabilirim ya da İstanbul Şişli yakınlarında bunu yapan bir enstürmancı var mıdır?
Tellerin yerini değiştirirseniz olabilir belki. Hiç gitar kullanmadım tamamı ile bir tahmin haberiniz olsun.

Eğer daha önce hiç enstrüman çalmadıysanız, sağlak olarak da başlayabilirsiniz. Yok olmadı böyle rahat edemedim derseniz aldığınız yere götürün solağa çevirsinler.

Hocam ben de aktif olarak gitar çalıyorum, ritimi bitirdim hatta öyle diyeyim. Ben sol elli olanların da sağ elli olanların da her şekilde gitarı sağ el şeklinde kullanıyor. Size de tavsiyem budur. Zaten büyük ihtimalle parmaklarınızın gücü eşit olacak. Çünkü insanlar günlük hayatta parmak uçlarını değil başka eklemlerini kullanırlar. Kafanız rahat olsun yani.

Hocam ben de aktif olarak gitar çalıyorum, ritimi bitirdim hatta öyle diyeyim. Ben sol elli olanların da sağ elli olanların da her şekilde gitarı sağ el şeklinde kullanıyor. Size de tavsiyem budur. Zaten büyük ihtimalle parmaklarınızın gücü eşit olacak. Çünkü insanlar günlük hayatta parmak uçlarını değil başka eklemlerini kullanırlar. Kafanız rahat olsun yani.

Fakat önceden ukulele ve 1 ay kadar klasik gitar kullandım fakat o zamanlar sadece ukulele çalmayı biliyordum gitar çalmayada alışığım fakat o zaman kullandığım gitar solaklar içindi.

Eğer daha önce hiç enstrüman çalmadıysanız, sağlak olarak da başlayabilirsiniz. Yok olmadı böyle rahat edemedim derseniz aldığınız yere götürün solağa çevirsinler.

Trendyol'dan aldım.

Fakat önceden ukulele ve 1 ay kadar klasik gitar kullandım fakat o zamanlar sadece ukulele çalmayı biliyordum gitar çalmaya da alışığım fakat o zaman kullandığım gitar solaklar içindi.

Olabilir hocam elbette ancak size tavsiyem sağlak gitar kullanmanız. Daha genel çünkü. Bir de solak gitar bulmak uğraştırıcı. Bulamazsanız da bir gitarcıya para verirsiniz.

Olabilir hocam elbette ancak size tavsiyem sağlak gitar kullanmanız. Daha genel çünkü. Bir de solak gitar bulmak uğraştırıcı. Bulamazsanız da bir gitarcıya para verirsiniz.

Hocam bende bir ukulele var sağlaklar için fakat ben solakların tuttuğu şekilde tutarak çalmayı öğrendim hatta 12 tane falan da şarkı biliyorum acaba gitarıda öyle mi öğrensem.

@just_people hocam eğer sağlak gitarı solak şekilde kullanırsan akorlara geldiğinde ve barelerde can çekişirsin. Ayrıca birçok kaynak sağlak için.

Hocam peki dediğiniz gibi yapacağım sonuçta tecrübelisiniz peki nasıl daha hızlı kavarım yani daha kolay öğrenebileceğim bir yol var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı