Gitar notaları ezberlenir mi?

AIroe

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen RX 580 - 8 gb
MSI Z390 A PRO
İntel i7 9. Nesil
16 GB Ram
1.5 TB HDD
500 GB SSD
Meslek
Öğrenci
Udemy üzerinden bir ders aldım aşağıdaki görsellerden vs bilenleriniz vardır belki, hocam ekrana gitardaki tellerin ve perdelerin notalarını gösterdi vs. sonra perde üzerindeki notaların tamamına bir bakayım dedim ve bana mı öyle geldi bilmiyorum ama ezberlemek saçma geldi, bu kavramları ezberlemeli miyim? Şu an "do" "re" "mi" yi ezber üzerinden çalabilirim ama doğru yöntem bu mu? Bunu merak ediyorum, tecrübeli arkadaşlar varsa yardım ederse sevinirim.

1676308843623.png

Eki Görüntüle 1667258

Dosya Ekleri

• 1676308947707.png
    1676308947707.png
    235,4 KB · Görüntüleme: 176
Evet, ezberlemek zorundasınız. Ancak bu oturup kağıt üzerinde yapacağınız bir ezberden ziyade pratik yaptıkça motor fonksiyonunuz olacak. İsterseniz size bir kaç egzersiz yönlendirebilirim.

Evet, ezberlemek zorundasınız. Ancak bu oturup kağıt üzerinde yapacağınız bir ezberden ziyade pratik yaptıkça motor fonksiyonunuz olacak. İsterseniz size bir kaç egzersiz yönlendirebilirim.
çok iyi olur hocam valla çok sağolun

Ezberden daha çok bu işin matematiğini kavrarsanız daha doğru olur. Piyano ve gitar bu iş için biçilmiş kaftandır. Notaları ve aralıkları kesin ezberlemeniz gerekiyor. Sonrasın gitar klavyesi kromatik ilerlediği için ezberden çok mantık işin içine giriyor. Ki sonrasında fark etmeseniz de seslerin yerlerini ezberlemiş olduğunuzu anlarsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı