Gitar öğrenmek uzun mu sürüyor?

atalmaofr

Femtopat
Daha fazla  
18 yaşında YKS öğrencisiyim, bir hobi istediğim ve rahatlatıcı hissettirdiği için klasik gitarı keşfettim ama şöyle bir şeyle karşılaştım ki herkes bir akor öğrenmenin haftalar alabildiğini ve dört-beş şarkı çalabilecek duruma gelmenin altı-yedi ay söylediğini duydum. Klasik gitar alacaktım toledo markasında 3,500 civarına ama bu söylentiler korkuttu. Neredeyse herkes gitarı bırakıyor veya gitarın zorluğundan bahsediyor. Gerçekten bu kadar uzunmu sürer? Dört, beş şarkı çalabilmek için 7 ay mı geçmeli? Not; günde iki veya üç saate yakın çalışmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer ilerleme kaydetmem uzun sürecek diye gitar çalmak istemeyecekseniz size göre olmadığını düşünürüm. Bu bir süreç değil 7 ay, 20 yıl (ve daha fazla) sürecek bir süreç ayrıca asla tamamen öğrendim diye bir cümle kuramayacağınız bir süreç eğer sadece çalmaktan ve sürecin kendisinden zevk almak istiyorsanız bunu yapın.

18 yaşında YKS öğrencisiyim

Bu sene derslerinize vakit ayırın buna günde 2 3 saat ayırmanız yerine 30 dk ayırın.

herkes bir akor öğrenmenin haftalar alabildiğini ve dört-beş şarkı çalabilecek duruma gelmenin altı-yedi ay söylediğini duydum.

Akordan akora değişen bir durum bare akorlar ilk başta zorlar fakat düzenli çalışırsanız tabi ki öğrenirsiniz.

Neredeyse herkes gitarı bırakıyor veya gitarın zorluğundan bahsediyor.

Yukarıda yazdığım gibi süreçten zevk almamak ile ilgili.

Gerçekten bu kadar uzun mu sürer? Dört, beş şarkı çalabilmek için 7 ay mı geçmeli? Not; günde iki veya üç saate yakın çalışmayı düşünüyorum.

4-5 şarkı çalmak için geçecek süre (daha doğrusu bir şarkıyı öğrenmeniz için gerekli süre) sizin çalışmanız, şarkının yapısı, şarkıya olan ilginiz... Gibi bir sürü etkene bağlıdır eğer çalmak istediğiniz birkaç basit türkçe pop şarkısı ise ilk birkaç ay içinde 3-5 tane öğrenirsiniz fakat eğer aklınızdaki Guthire Govan coverları yapmak ise çok uzun bir süreye ihtiyacınız olacak.

Selam, teşekkürler yanıt için. Dediğin gibi olmalı, yedi ay sonrasının keyfini çıkarma hayalindense her andan keyif almak olması gereken bir şey sanırım yoksa soğabiliyosun. Size uyacağım. Bu arada Toledo LC 3900 almayı düşünüyorum tamamen ağaç ve hiç plastik kısmı yok diye en uygun bunu buldum. Başlangıç için iyi olurmu sizce?

Her enstrüman bir ömür alır. Öğrenmenin aşamaları vardır.

• 5 yıl gitarı çalarken keyif almaya başladığınız zamanlardır.
  • 10 Yıl tonunuzu oluşturmayı başardığınız / ton yapabilmeyi başardığınız ve doğru entonasyonda gitar çalabildiğiniz süredir. Sahneye çıkma zamanıdır.
  • 15 - 30 yıl ustalaşma sürecidir.

Bu yazıya göre genel olarak süreç çok uzun ama her an yani öğrenirken bile keyif alınabileceğini umuyorum gitardan.

Toledo LC 3900 almayı düşünüyorum tamamen ağaç ve hiç plastik kısmı yok diye en uygun bunu buldum. Başlangıç için iyi olurmu sizce?

Pek bilinen bir marka değil ama sizin durumunuzda fark edeceğini sanmıyorum.

Bu yazıya göre genel olarak süreç çok uzun ama her an yani öğrenirken bile keyif alınabileceğini umuyorum gitardan.

Elbette uzun ömrünüzün sonuna kadar asla bitiremeyeceğiniz bir yolculuk fakat emin olun sürecin kendisi zaten çok keyifli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…