Gitar teli takarken koptu tamir edilebilir mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Strat gitarimin ince mi teli koptugu icin yeni bir set aldim ve takarken cok sikmamdan dolayi si telini en ucundan kopardim ve ucu ucune yetismiyor. Bunu duzeltme sansim var mi, teli kaynatsam falan ise yarar mi? @Bora Dere

3033C2D0-7C5C-4610-B473-5ECB253320BD.jpeg

Fotografta gozuktugunden hafif daha uzun ama yine de yetismeyen bir tel daha var ayni kalinlikta onla beraber kaynatacagim

Son düzenleme:
Etiket bildirimi gelmemiş galiba ya da ben kaçırmışım, şansına gördüm konunuzu.

Kaynatmayı denemeyin bence. Aynı sesi vermeyebilir, tutmayabilir bile. Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Müzik marketlerde tekli tel satıyorlar böyle durumlar için. Onlardan alın. Mümkünse aynı marka model alın ama yoksa yapacak bir şey yok.

Etiket bildirimi gelmemiş galiba ya da ben kaçırmışım, şansına gördüm konunuzu.

Kaynatmayı denemeyin bence. Aynı sesi vermeyebilir, tutmayabilir bile. Benzer bir durum benim de başıma gelmişti. Müzik marketlerde tekli tel satıyorlar böyle durumlar için. Onlardan alın. Mümkünse aynı marka model alın ama yoksa yapacak bir şey yok.
Zuhalde ayni kalinlikta buldum ama sadece online satiyorlar. Sansimi bu sefer buradaki muzik magazalarinda deneyecegim. Ortalama bir marka Ernie Ball 011 gibi ses verir degil mi?

Farkı çok fark edeceğinizi düşünmüyorum. Aynısı benim de başıma gelmişti. Ernie Ball kopmuştu, Fender takmıştık biz sadece o olduğu için. Kulağa pek batmıyordu aradaki fark.

Farkı çok fark edeceğinizi düşünmüyorum. Aynısı benim de başıma gelmişti. Ernie Ball kopmuştu, Fender takmıştık biz sadece o olduğu için. Kulağa pek batmıyordu aradaki fark.
Hocam bugun dersten once hoca bi tane bana ayarladi 011’lik sagolsun ama 3-4 saat sonra gitari elime aldim asiri salmisti tel kendini akortlamaya calistigimda da tel atmasi gibi bi sey oldu galiba tam Si’ye akortlaniyordu tak diye bi ses geldi relde sikinti yoktu ama yeniden kendini salmis haldeydi ve tuning pegde bu 2 tur salinma kendini atmisti? Yeniden akortlamayi deniyim mi teli yerine takip?

Salan tel si teli mi? Orayı tam anlayamadım. Hocanız belki takarken tam oturtamamış, akort ederken de tel çıkmış olabilir. Düzgünce takıldığından emin olarak akort etmeyi deneyebilirsiniz. En temizi hocanıza vermeniz olur gerçi. İlkinde hata yaptıysa ikincide tekrarlamayacağını düşünüyorum.

Salan tel si teli mi? Orayı tam anlayamadım. Hocanız belki takarken tam oturtamamış, akort ederken de tel çıkmış olabilir. Düzgünce takıldığından emin olarak akort etmeyi deneyebilirsiniz. En temizi hocanıza vermeniz olur gerçi. İlkinde hata yaptıysa ikincide tekrarlamayacağını düşünüyorum.
Yerinden cikarip yeniden duzlestirdim ve bu sefer akortladim, eger kendini salmazsa tel sorun yok demektir. Evet salan tel si teliydi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı