Gitar vs keman

Kemanı herkes çalamaz, başlamaya uygun olup / olmadığınızın tespiti için kulak ve ritm testinden geçmeniz gerekir. Dünyanın en zor enstrümanlarından biri olarak kabul ediliyor. Gitar ise perdeli bir enstrüman olduğu için kolaydır..

Bakalım.
Genel olarak öyle geliyor sanırım insanlara bana da öyle geliyor şu an.

Dediğin gibi yaparsam sonradan keman üzerine yoğunlaşacağım sanırım.

İsteyen her türlü çalar kimseye çalamazsın gibi bir tabu da bulunmayalım da daha çok zaman harcar onu söyleyeyim yeter. Yanında nota bilgisi öğrenmesi gerekir. Gitarda da notalar var tabiki ama Am Dm Em E gibi temel akorlar sayesinde istediğin her şeyi çalabilirsin

Katılıyorum sokak müzisyenlerinden örnek vermek gerekiyor sanırım.

@SliviA ya kişiden kişiye göre değişir. Benim dersliğimdeki kişilerden ben daha iyiydim mesela. Yetenek meselesi sana kalmış. Kimi insan kemanda kimi insan gitarda rahat eder.
Yani başlarda çok fazla yapabilir miyim bilmiyorum ama çok hevesliyim başlarsam hızlı öğreneceğime eminim.

Son düzenleme:
Gitar senin açından biraz daha iyi olabilir çünkü kemanda perdeler olmadığından çalmak isteyeceğin parçada birçok hata yapıp soğuman mümkün ya da soluk sesler çıkarıp moralini bozman vb. gitar daha kolay müzik kulağın da varsa gitar ile geliştirir kemana öyle geçiş yapabilirsin artı olarak gitar ile birçok istediğin parçayı daha rahat çalabilirsin. Birçok yerde yardımcı videolar mevcut. Olur da gitara başlamak istersen: Guitar Tabs with Rhythm | Songsterr ve / Instant chords for any song - Chordify sitelerini ziyaret etmeyi unutma.

Sokak müzisyenleri eminim ki hepsinden geçmiştir.

İsteyen her türlü çalar kimseye çalamazsın gibi bir tabu da bulunmayalım
Evrensel, Akademik, kabul edilmiş bir yöntem ve uygulamadır. Konservatuvar ve müzik akademilerinde keman çalacaksanız; size bu testi yaparlar.

Tabu dediğiniz şey ise sizin söylediğiniz.

Gitarda başlayıp sonra kemana geçmek daha mantıklı sanırım.Teşekkür ederim videolar için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…