Gitara yeni başlayanlara tavsiyeler

kaphtans

Hectopat
Daha fazla  
Gitara başlayalı birkaç gün oluyor, basit akorlar ile başladım. (am-em) tarzı. Şu an 'cevapsız sorular', 'yokluğunda' vb. sevdiğim şarkıları çalmak istiyorum ama sizce; basit şarkılardan mı başlamalıyım yoksa sevdiğim şarkıları çalmaya mı çalışmalıyım? Bir de başlamadan önce ekstra öğrenmem gereken neler var?

O Akorlar evlenene kadar sizi idare eder. Sonrasına bakarsınız artık.

Bare basamayınca bırakacaksanız boşuna 3,5 yılınızı israf etmeyin...

Önce parmak egzersizleriyle başla hevesin kırılmayacaksa şarkılarıda çalmayı dene. Parmak egzersizlerini ömrün boyunca yapacaksın bu arada 30 yıllık gitarist bile yapar. Ayrıca gelişimini genelde aynı gün değil ertesi gün görürsün kas hafızasının önce oturması lazım sonrasında zaten duyduğun sese elin gidecek zamanla gelişeceksin, yok bare basamıyorum cart curt bare her şey değil barede çalacaksın deneye deneye. Gerek bare basıp ritimde atacaksın gerekse soloda atacaksın. Çalışırsan her şey mümkün bazen bıkacaksın bazen çok zevk alacaksın.

Klasik gitar çalıyorsan pena kullanma. Tırnaklarını biraz uzatıp parmaklarınla çal. Esas öyle zevk alırsın.

Sadece flamenko çalanlar mı parmaklarıyla çalıyor? Ne demek ne alaka tırnak? Belki daha sonra klasik müzikle ilgilenecek?

Cümlenden gitar ile ilgin olmadığın anlaşılıyor. Lütfen yeterli bilgin olmadan insanlara gereksiz masraf yaptıracak ya da yanlış çalıma yöneltecek tavsiyelerde bulunma.

Cümlenden gitar ile ilgin olmadığın anlaşılıyor. Lütfen yeterli bilgin olmadan insanlara gereksiz masraf yaptıracak ya da yanlış çalıma yöneltecek tavsiyelerde bulunma.
Neresi yanlış? 12 yıl klasik gitar çaldım. Penayla her şeyi çalamazsın ama parmakla her şeyi çalabilirsin. Penayla her türlü arpeji yapabilir misin? Zaten arkadaş akustik gitar çaldığını belirtti. Akustiği de parmakla çalacağın zamanlar var. Ya da pena-parmak birlikte. Ne masrafı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…