Gitarda düzgün bare basamıyorum

Eigengrau

Kilopat
Daha fazla  
Gitar bilen herkese bir problemimden bahsetmek istiyorum. Evde boş duran bir gitar vardı, öğreneyim dedim. Akor basmayı öğrenirken bare basamıyorum. 2. ve 3. teller boşa düşüyor ve orta parmağım 2 perde sonrasına ulaşamıyor. Bu durumu nasıl halledebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Parmağınızı güçlendirmeniz gerekebilir. Düz mü tutamıyorsunuz yoksa basamıyor musunuz?
Bir parmağınızla denemeye çalışın. Pratik çok önemlidir.
Hem düz durmuyor hem de dediğim gibi 2. ve 3. tellere yeterli basıncı sağlayamıyorum.
Bol bol pratik yaparak alışmanız gerekecek. Baş parmağınızın konumu oldukça önemli, düzgün güç sağlayabilmeli.
Önerebileceğiniz herhangi bir kaynak var mı pratik için? Gitar öğrenme anlamında.

Hem düz durmuyor hem de dediğim gibi 2. ve 3. tellere yeterli basıncı sağlayamıyorum.
Düz tutmak için pratik çok önemli. Tek parmakla deneyin dediğim gibi. Eğer basıncı sağlamak için hızlı bir yol arayıp bütçeniz de varsa attığım şeyi alıp parmaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Almak istemiyorsanız yine pratikle güçlenir. Merak etmeyin, bir gün illa basarsınız.

Düz tutmak için pratik çok önemli. Tek parmakla deneyin dediğim gibi. Eğer basıncı sağlamak için hızlı bir yol arayıp bütçeniz de varsa attığım şeyi alıp parmaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Almak istemiyorsanız yine pratikle güçlenir. Merak etmeyin, bir gün illa basarsınız.
Çok teşekkür ederim hocam cevaplarınız için. Pratiği daha da fazlalaştırmak lazım o zaman.
Maalesef yok. Ben çoğunlukla kendi kendime öğrendim pratik yaparak. @Bora Dere yardımcı olabilir belki.
Teşekkür ederim hocam.

Parmağınızı çubuk gibi bastırıp kapo gibi kullanmaya çalışmayın. Örneğin F akorunda 3, 4 ve 5. tellere bare basmanıza gerek yok. Parmağınızı hafif kambur basarak daha verimli bare basabilirsiniz. Ek olarak eğer müsaitse orta parmağınızla işaret parmağınıza destek çıkabilirsiniz. Eliniz daha az yorulur. Geri kalanı da tamamen pratik ve çalışma. Akorların bareli versiyonlarını tercih ederek çalın parçaları.

1615649290799.png

İlk dediğiniz basma gücünüzle ilişkili. Teller çok yüksek değilse iyi bir pratikle halledilir. İlk üç perdede birkaç bare akor öğrenip onlarla çalışın. Hem ritim atarak hem de tellere tek tek basarak, arpej de olabilir.

İkinci dediğiniz de parmak açmayla ilgili biraz. O da pratikle çözülecek bir durum. Kısacası çokça çalışmanız gerekiyor :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı