Gitarda solo nasıl çıkartılır?

Nickq

Decapat
Daha fazla  
Merhaba.

Yaklaşık 2 yıldır gitar çalıyorum. Bunun bir yılı 4/4'lük 8/8'lik ritimlerle geçti 1 yılda özel ders aldım. Şunu da söyleyeyim gitar çalıyorum ama bağlama gibi ses çıkıyor gitardan‚ bunu söylememin sebebi YouTube'da veya internette hiç eğitim videosu falan yok. Özel derse gitmeyi bırakalı 4-5 ay olmuştur herhalde. Ben de kendimce istediğim şarkıların sololarını çıkartmak istiyorum. Şarkıların yerlerini buluyorum ama‚ olmuyor çalamıyorum. Solo çıkartmak için ilk önce ne yapılmalı veya bunun için egzersizler falan var mı?

A-minor pentatonik scale öğren. 12. perdeye kadar her bir yerleşimi ayrı ayrı çalış. Arkaya bi a-minor backing track aç. A-minor iyice öğrendikten sonra diğer notalarla harmanla. Sonra modlara falan da akarsın. Yabancı videolarda baya eğitim videosu var. Kendine zaman tanı, bol şans.

Gitar öğrenmek ömür alır. 30 Yıla yakın çalıyorum ve hala öğreniyorum

2 yıl kulaktan şarkı ve solo çıkarmak için yeterli bir süre değil. 5 yıl sonrasında biraz hakim olursunuz ama yine yeterli olmayacaktır. O yüzden telaş ve acele etmeyin.

Kulaktan solo çıkarabilmek için majör / minör gamları ve klavye üzerindeki pozizyonlarını öğrenin. Şarkı akorlarını çıkarabilmek için tonlarda hangi akorların olduğuna ve alternatiflerine çalışın. Yani sonuç itibari ile armoni öğrenmelisiniz.

Şarkıları dinlerken sözden ziyade enstrümanlara kulak kesilin ve eş zamanlı olarak gitarda aynı sesleri bulmaya çalışın. Deneye deneye bir müddet sonra ilerleme kaydettiğinizi göreceksiniz. Ve bunun yanı sıra bir yandan da teorik bilgi kitabı edinebilirseniz gelişiminiz açısından muazzam olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…