Gitarda sürekli akort düzeni değiştirmek zararlı mı?

WaLeX

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Arada sırada gitarımı E düzeninden Drop D'ye çekiyorum, bunu yapmakta herhangi bir sakınca var mı ?

Elbette zararlı. Ayrıca akort düzenini sürekli değiştirmek; entonans dan sap atarına kadar gitarın bütün fizyolojini de değiştirmeyi gerektirir.

Farklı Akord düzeninde çalan gitaristler, bunun için elindeki standart akortlu gitarın yanında farklı akort düzenine sahip başka gitar / gitarlar bulundururlar.

Son düzenleme:
Drop D'de bir zararı olmaz. Üst teli bir tam geri çekmenin neye zararı olcak. Yıllardır floyd rose ile D-Tuna kullanıyorum. Canım sıkıldıkça Drop D'ye çekip geri alıyorum. Bir zararı falan yok.

Son düzenleme:
Elbette zararlı. Ayrıca akort düzenini sürekli değiştirmek; entonans dan sap atarına kadar gitarın bütün fizyolojini de değiştirmeyi gerektirir.

Farklı Akord düzeninde çalan gitaristler, bunun için elindeki standart akortlu gitarın yanında farklı akort düzenine sahip başka gitar / gitarlar bulundururlar.
Tam olarak neden zararlı, neye zarar verir ?
Bu arada sadece Drop D ile Standart E arasında değiştiriyorum başka düzenlere geçirmiyorum gitarı.

Tam olarak neden zararlı, neye zarar verir ?
Bu arada sadece Drop D ile Standart E arasında değiştiriyorum başka düzenlere geçirmiyorum gitarı.
Drop D ile E Standart arasında geçiş yapmak zararlı değildir altı üstü üst teli bir tam ses düşürüyorsunuz aşırı bir basınç farkı oluşturmaz fakat bir Open A deneyeyim sonra bir Drop C yapayım sonra da E standarta geri döneyim derseniz gitarın üstüne binen basınç aşırı değişeceği için sap ayarı, entonasyon ayarı vb bozulacaktır siz de bu ayarları ayarlamak için devamlı olarak gitarla uğraşacağınızı için gitarın parçaları zamanla deforme olacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı