Gitardan ses alınmıyor

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Motherboard: Asus B660M-K
Cpu: İntel I5 12400f
Gpu: Gigabyte RTX 3060 OC 12 Gb
Ram': 2x8 3200 Mhz DDR 4
Kasa: Zalman N5 Mf
Depolama: 500gb m.2 ssd 3000-1900/2tb WD HDD

Klavye: Redragon
Mouse: Razer Deathadder v2 x Hyperspeed
Gamepad: Xbox 360 kolu
Mousepad: Markasız Mousepad
Kulaklık: Rampage Vipera
Monitör: Lenovo G27c-30
M Audio 192x4 ses kartı ve çift humbucker bir superstrat gitar aldım. Ancak gitarı ses kartına bağladığımda ses gelmiyor. Driverları da indirdim ve uygulamada gözüküyor aslında. Ses girişi ve çıkışı da olumlu. Ancak sesi alamıyorum. Guitar Rig 7 ve Bias FX denedim ikisinde de aynı şey oldu. İlla 6.35mm çıkış jackı mı bağlamam lazım veya ne yapmam lazım. Yardım eder misiniz?

Kulaklık veya hoparlörü ses kartına bağladın değil mi?

Hayır bağlamadım konuda da onu söyledim zaten illa bağlamam lazım mı? Ona uygun girişli ses aygıtım yok.

Balanced stüdyo hoparlörü kullanıyorsan TRS kablo ile ses kartının arkasındaki girişleri kullan, normal 3.5 mm jaklı hoparlör veya kulaklık kullanıyorsan sağ önündeki kulaklık jakına 6.35mm dönüştürücü ile bağlayarak kullandığın programın ses giriş çıkış ayarlarından girişide çıkışıda ses kartı olarak seçip bir dene, ses alamazsan arka planda mikrafonu veya hoparlörü kullanan başka bir program olmadığına emin olarak bir kez daha dene (normalde ses kartı kullandığın için bunu yapmana gerek yok ama bazı eski işlemcilerde birkaç kez başıma geldiğinden denemekten zarar gelmez). 3.5mm to 6.35mm dönüştürücün yoksa şu an için günü kurtarmak adına anakartın hoparlör çıkışını da kullanabilirsin, ozaman program ayarlarından girişi ses kartı, çıkışı da hoparlör olarak seçmelisin ve kesinlikle arka planda hoparlörü kullanan bir program çalışmadığına emin olmalısın.

Çok Teşekkür ederim. Ancak Gitar rigde çıkış sesi ile giriş sesini ayarlamayı bulamadım maalesef. Bias Fxte oldu ancak ücretsiz sürümü kullandıım için amfi similatörleri çok kötü. Önerebilceğiniz var mı ya da Gitar Rigde nasıl yapabilirim?

Guitar Rigin ayar ekranını ekran görüntüsü olarak atarsan yardımcı olabilirim, her programa ayrı ayrı ayar yapmakla uğraşmak istemiyorsan DAW programı kullanabilirsin, bildiğim kadarıyla ücretsiz olarak sanırım en iyi önerebileceğim Waveform var, DAW ile çok fazla ücretsiz VST kullanabilirsin, ücretsiz olarak bildiğim DAW dışında BiasFX veya Guitar rig gibi çalışan program gelmiyor aklıma ama düzgün bir DAW ile çok fazla ücretsiz mükemmele yakın simülatör var.

Ücretli olarak tek başına çalışan program olarak Guitar Rig 5, Amplitube 4, Neural DSP programları, Overloud TH3, STL Tonality gibi bir kaç program aklıma geliyor ama dediğim gibi bunlar ücretli, korsan olarak her yerde bulunup kullanılabiliyor olsa da tavsiye edemem...

Screenshot_201.png
Screenshot_200.png
Screenshot_199.png

Buyrun Hocam.

Nelerin seçildiğini görmem lazım, 2. fotoğrafta Guitar Rig 7 Out L kısmının sağındakine basınca açılan sekmenin, 3. fotoğrafta Guitar Rig 7 In L kısmının sağındakine basınca açılan sekmenin fotoğrafını atabilir misin, ayrıca eğer çıkıyorsa ASIO driverine ait görev çubuğunun sağında şu ikona basıp onun da ekran görüntüsünü atabilir misin:
1735738296125.png

Screenshot_203.png

Screenshot_204.png
Screenshot_202.png

bunlar var hocam.

Dosya Ekleri

• Screenshot_203.png
    Screenshot_203.png
    15,5 KB · Görüntüleme: 20
Tamam burası bu şekilde kalacak, zaten başka bir seçenek de yokmuş, ASIO Config yazan kısma basınca bir ekran çıkıyorsa onu atabilir misin, çıkarsa sağ altında ingiliz anahtarı kısmı olur ona basıp onunda atabilir misin?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı