asio config diyice ilk attığım yer çıkıyo m audio sekmesi olan.

asio config diyince ilk attığım resim çıkıyo hocam. M audio sayfası

Anladım, mecburen ses kartının sürücüsü seçili olduğu için çıkış kısmında büyük ihtimalle yalnızca ses kartına bağlı giriş çıkışları gösteriyor. Ne olursa olsun öncelikle bir 3.5 to 6.35 jak dönüştürücü alıp ses kartının çıkışını kullan. Şu an için ise aklıma gelen şey ses kartının ASIO driverindense direkt ASIO driverini indirip, device kısmından ASIO'yu seçip oradan giriş çıkış ayarlarını yapabilirsin. Ses girişini zaten ses kartından alacağın için ve ses kartı da zaten ASIO driverinin kendine uyarlanmış halini kullandığı için ses kalitesi olarak kendi driverinden düşük bir kalitede ses alacağını zannetmiyorum. Linki şu: Download – ASIO4ALL Official Home istersen deneyebilirsin ama BIAS'ta ki ayarlar da bir ihtimal değişeceğinden onu da baştan ayarlaman gerekebilir. Yada dediğim gibi bedava bir DAW programı indirip ordan ayarlara bakabilirsin. Yine buna benzer bir problem olabilir ama olmazsa başka hiç bir program için tek tek bir daha ayar yapmana gerek kalmaz. Ayrıca BIAS FX'in ayar kısmına benzer ayarları seçerek de bir dene istersen.

Anladım teşekkürler.

hocam yine rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Attığım fotoğraflarda fl studio asioyu seçince ses gelmeye başladı. Ancak 2 tele vurduğumda acayip bir gürültü çıkıyor. Öncesinde klasik gitar çalıyodum ve bu gürültünün normal olmadığı belli. Distortionı kapatıp ve haini kıssam da hala bir telin sesi devam ederken 2. telin sesi de ortaya çıkınca çok kötü bir gürültü çıkıyo. Sanki 6 tele aynı anda rastgele vuruyormuş gibi çözümü nedir hocam. Çift humbucker manyetikli gitarım var?

çalmadığım telleri de susturdum ancak gürültü yine devam ediyor

Son düzenleme:
Tam anlayamadım demek istediğini, gitara bağladığın kablonun bir ucu ses kartındaki jakta takılı kalsın, diğer ucunu gitarın kablosunu gitardan çıkartıp bütün efektleri ve programları devre dışı bırakıp ses girişi seviyesini 0 dB olacak şekilde ayarlayıp bir dinle, ozaman ses geliyor mu? Sonrasında gitarı bağlayıp gitarın ses potunu tamamen kısıp dinle, ozaman ses geliyor mu? Sonrasında gitarın ses potunu sonuna kadar açıp sol elinle tüm tellere hafif dokunarak susturup dinle, ozaman ses gelecek mi? Bir de hangi plugini kullanıyorsun FL Studio'da

hocam fl kullanmıyorum gitar rigde denerken asio olarak fl studio seçtim. Öyle ses geldi ve bias fxte de ses aldığımda aynı gürültü devam ediyordu.

Bütün efektleri silip sol elle gitar tellerini susturunca yine gürültü devam ediyor mu ?

Bütün efektleri silip sol elle gitar tellerini susturunca yine gürültü devam ediyor mu ?
yok hocam sadece 2 veya daha fazla telden aynı anda ses çıkınca mesela enter sandman çalarken inanılmaz bir gürültü oluşuyor.

Anladım, FL Studio Asio hatırladığım kadarıyla bahsettiğim Asio4All'dan farklıydı, ses kartında gitarın jak girişini öndeki girişten çıkartıp arkadaki line girişine takarak bir dener misin o zaman aynı sorun devam edecek mi? Aktif manyetikli bir gitar mı kullanıyorsun yani pil takılabilen? Pasif manyetikli gitarlarda normalde Line girişi çok kullanılmaz ama metal müzik için clipping yani özetle sesin yükseklikten dolayı kesilip cızırtı olarak gelmesi durumunun olmaması adına line girişini kullanabilirsin hatta daha iyi olacaktır, tabi yine ses input ayarını değiştirmen gerekebilir, bir dene yinede, olmazsa sonrasında başka bir yöntem daha söyleyeceğim.

hocam galiba pasif manyetikli bir gitar Ibanez grgr131dx gitarı kullanıyorum. Yarın okuldan gelince deneyip size yazarım.

En temizi aslında Asio4All (v2.9 şu an sorunsuz çalışıyor, bunu tavsiye edebilirim) kurup kablonun girişini öndeki enstrüman girişinde bırakıp driver kısmından Asio4All'u seçip configden ses giriş çıkışlarını deneyerek ayarlamak. Fazla gürültülü geliyorsa sorun yalnızca driverlerden kaynaklı da olmayabilir ama Biasta önceden normal olan sesin FL Studio olarak seçtiğinde bozulması gibi bir şey varsa kesinlikle driverden kaynaklanır. Böyle bir durum yoksa ses kartındaki gain potunu 2 den başlayıp gitarı palm muting yaparak biraz sert çalıp clipping ışığı yanana kadar artırdıktan sonra o ayarda bırakarak ses seviyesini ayarlayabilirsin. Ayrıca düşük ihtimal de olsa çalış tekniğinden de kaynaklanıyor olabilir, klasik gitardan sonra elektroya geçtiysen ve yeni çalmaya başlıyorsan bu ihtimal artar çünkü klasik gitarda gitardan ses çıkarmaya çalışırken elektro gitarda gitarı susturmaya çalışırsın, tabi çoğunlukla drive veya distortion kullanırken geçerli yani dediğin durumdaki gibi, eğer clean çalarken bir sorun yoksa ve elektroya yeni başladıysan bu ihtimali de düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…