Gitarı ses kartı ile bağlayınca ses alınmıyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Gitarı kablo dönüştürücü ile bilgisayara takınca hiç yoktan bir ses geliyor program gitarın sesinin geldiğini gösteriyor fakat ses kartı (m-Audio Fast track 2) ile bilgisayara bağlayınca hiçbir programdan ses alamıyorum. Ne yapmam lazım? Driver kurdum.

Kullandığınız Daw ne ? Asio driverını seçmeyi deneyin Preferences ayarlarından o zaman ses kartının inputları görünmeye başlar.

Tamam doğru seçmişsiniz olmaması garip bir iki şey dener misiniz.

Kartın çıkışları çalışıyor mu ? Herhangi bir synth drum vs. falan açın bir kanal denemek için kulaklık ve diğer hoperlör çıkışlarından ses geliyor mu ?

Onlarda direct monitor diye birşey vardı o tuşa bastığınıza direkt preamp girişlerini kulaklıktan dinleyebiliyordunuz onu bir dener misiniz preamplardan ses geliyor mu bakmak için.

Bir de gaini çok açtığınızda preamp peak vuruyor mu ? Led yanması lazım sinyal fazla gelince.

Bunların hepsi çalışıyorsa arada usb hub falan olmadığına dikkat edin direkt bilgisayara bağlı olsun kart ve usb 2.0 varsa eğer ona bağlamayı da bir deneyebilirsiniz.

Başka bir diagnostik gelmedi şu an aklıma.

Onlarda direct monitor diye bir şey vardı o tuşa bastığınıza direkt preamp girişlerini kulaklıktan dinleyebiliyordunuz onu bir dener misiniz preamplardan ses geliyor mu bakmak için.
6.5mm dönüştürücüm yok hocam, maalesef kulaklığı bilgisayarıma bağlıyorum.

Bir de gaini çok açtığınızda preamp peak vuruyor mu ? Led yanması lazım sinyal fazla gelince.
Evet, gain ayarını ve özellikle gitarımın üstündeki Volume ayarını arttırınca led kırmızıya kadar yanıyor.

Bunların hepsi çalışıyorsa arada USB hub falan olmadığına dikkat edin direkt bilgisayara bağlı olsun kart ve USB 2.0 varsa eğer ona bağlamayı da bir deneyebilirsiniz.

Kartı arkadaki USB portlarından direk olarak anakarta bağlıyorum, kendi yazılımı kartı görüyor.

Ne yaptıysam Guitar Rig 6 ile ses alamadım, sanırım Line seçme ayarı olmadığı için o uygulamadan ses alamıyorum. Reaper ve BIAS FX ses veriyor hocam ancak şöyle çok kirli bir ses çıkıyor, bunu nasıl çözerim bir fikriniz var mı?

Tamam kart düzgün çalışıyor. Eğer Guitar Rig'i standalone çalıştırıp ses alamıyorsan dediğin gibi gitarı aslında ses kartının ikinci girişine girdiğin için o birinci girişten ses bekliyor olabilir. Ama mutlaka bir ayarı vardır sanmıyorum sadece birinci girişi kabul etsin iyice bir bak preferences kısmına falan.

Gönderdiğin ses dosyasındaki kalite gitarının manyetikleri, bağladığın kablo, ve etrafta gitarının manyetiklerini etkileyecek unsurlara bağlı.

Toprak kaçağı olabilir bilgisayarına bağlı diğer donanımları External Hdd vs. gibi şeyleri çıkarıp takıp denemeler yapabilirsin.

Gaini çok açmayıp noise gate kullanabilirsin bir miktar sustaini öldürür ama daha temiz bir ses alırsın.

Çok über bir sound beklentisine girme sonuçta kartın kalitesini az çok biliyorsundur ama biraz uğraşırsan normal şartlarda eğer başka bir sıkıntı yoksa güzel kayıt alırsın.

Gönderdiğin ses dosyasındaki kalite gitarının manyetikleri, bağladığın kablo, ve etrafta gitarının manyetiklerini etkileyecek unsurlara bağlı.
Gitarı satan kişinin yanında verdiği kablo ile bağladım gitarı. "CE-RoHs professional low noise OFC microphone cable" yazıyor fakat bana pek de sağlam görünmedi.

Toprak kaçağı olabilir bilgisayarına bağlı diğer donanımları External HDD vs. gibi şeyleri çıkarıp takıp denemeler yapabilirsin.
Bende ufak 2 tane hoparlör var, USB ile güç alıyor. USB güç bağlantısını bilgisayara bağlayınca çok rahatsız edici bir cızırtı yapıyor fakat telefon şarj cihazı kafası gibi bir USB adaptöre bağlayınca cızırtı kesiliyor, aynı sebepten olabilir mi hocam? Bilgisayarda 2 tane HDD ve 1 SSD var fakat external değil.
Ama mutlaka bir ayarı vardır sanmıyorum sadece birinci girişi kabul etsin iyice bir bak preferences kısmına falan.
Input'ta görünen tüm seçenekleri denedim fakat hiçbiri çalışmadı.

Evet bu genelde toprak sorunu oluyor.

Manyetiklerin ne bilmiyorum ama farklı kombinasyonlarla dip gürültüsünü aza indirebilirsin mesela single coiller biraz daha gürültülü çalışabilir Humbuckerlar biraz daha sessizdir. Alanım gitar değil pek ama deneme yanılma yoluyla bulacaksın artık.

Gitarımda 2 tane Humbucker manyetik var, switch ayarını ne yaparsam yapayım hala gürültü geliyor, toprak sorunu sanırım.

@Aclife Hocam Ableton Live 11'den ses alamıyorum, bir fikriniz var mıdır?

Böyle ayarlamama rağmen 0 ses.

Böyle ayarlasam da ses gelmiyor. Line 1 veya 2 seçmem fark etmeksizin ses gelmiyor.

Son düzenleme:
Gönderdiğin ikinci resimde audio input device fast track fakat audio output realtek seçili. O yüzden sıkıntı yaşıyor olabilirsin.

Yani fasttrackten ses girişi alıp, dinlemeyi bilgisayarın ses kartından yapmaya çalışıyorsun. Yerinde olsam biostan realteki disable ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…