Gitarın burgusunu çok sıkmak gitara zarar verir mi?

mehmetcan orhan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda sol telim sanırım burgunun vidasının gevşemesinden dolayı 2 kez patladı burgudaki vidaları sonuna kadar sıkınca da çok gerilmiş gibi oluyor. Nasıl yapmalıyım sonuna kadar sıkmak zarar verir mi gitara?

Akort yaparken gereğinden fazla döndürmüş olabilirsin

Akort yaparken gereğinden fazla döndürmüş olabilirsin.

Sanmıyorum ama dediğim gibi burgu çok gevşekti kendi kendine dönüyordu ondan olduğunu düşünüyorum sence burgudaki vidayı sonuna kadar sıkarsam daha mı iyi olur daha mı kötü.

Burgudaki vida? Bir yerde vida varsa ve gevşekse sıkılır. Resim paylaşın. Hangi vida olduğunu görelim. Garanti olsun.

Vida dan bahsediyoruz değil mi? Tornavida ile sıkılan? Sıkın onu. Neden gevşek ki?

Ayrıca daire içine aldığım burgulara teli aşırı sarmışsınız. En fazla 1,5 - 2 tur sarmalısınız. Fazlasını bir kerpeten ile kesin.
Alttaki Kalın E teli gibi olarak.

Eğer fazla sararsanız burgularınız zorlanır, zamanla deforme olur. ayrıca o teller sürekli akort kaçırır.

Ben de bilmiyorum oradaki vida gevşekti ve çok dönüyordu sıktım sert dönmeye başladı telleri aşırı sarma konusundada nasıl yapacağım bilmiyorum sıkıntı olmasın sonra.

Oldu mu hocam şu an normal mi teller.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    127 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…