Givenchy Insense Ultramarine 7-10 yıllık parfüm kullanılır mı?

Planet34

Yoctopat
Elimde 3 sene önce falan alınmış ve zamanında kodunu sorgulattığımda aldığımdan çok daha eski ve emin olmamakla beraber 7-10 yıllık bir parfüm olduğunu düşündüğüm Givenchy Insense Ultramarine var. Rossmann'dan alınmıştı zamanında.
Bunu sıkmayı bırak kapağını bile açmadım. Şu an kullanmayı düşünmüyorum ama atıyorum seneye kullanacağım diyelim tarihten dolayı bir sıkıntı olmaz değil mi?

Ayrıca ekstra soru, oldu da satarsam bunu acaba kaç para eder merak ediyorum.

Kullanabilirsiniz rahatça. Eğer bu parfümü hiç ışık almayan karanlık bir yerde sakladıysanız, serin bir yerde sakladıysanız 50 sene sonra bile kullanabilirsiniz. Parfümler kimyasal oldukları için bozulmazlar.

Elinizde ki parfüm eski olduğu için bugün satılan Insense Ultramarine'den daha fazla edebilir, çünkü parfümlerin formülü genel olarak her sene değişiyor ve eski yıllara ait şişelerin kokusu ekseriyetle daha iyi oluyor. Çoğu parfümün eski şişeleri daha iyi kokuyor, daha çok yayılıyor ve daha kalıcı oluyor. Ayrıca parfümler fermente ürün olduğu için adeta şarap gibi yıllanıyor.

Kullanabilirsiniz rahatça. Eğer bu parfümü hiç ışık almayan karanlık bir yerde sakladıysanız, serin bir yerde sakladıysanız 50 sene sonra bile kullanabilirsiniz. Parfümler kimyasal oldukları için bozulmazlar.

Elinizde ki parfüm eski olduğu için bugün satılan Insense Ultramarine'den daha fazla edebilir, çünkü parfümlerin formülü genel olarak her sene değişiyor ve eski yıllara ait şişelerin kokusu ekseriyetle daha iyi oluyor. Çoğu parfümün eski şişeleri daha iyi kokuyor, daha çok yayılıyor ve daha kalıcı oluyor. Ayrıca parfümler fermente ürün olduğu için adeta şarap gibi yıllanıyor.
Teşekkürler hocam cevabın için. Evet aldığımdan beri çekmecenin en uç köşesinde sabit yerde duruyor. Mesajından heyecanlandım biraz, atıyorum 5 sene daha bekletsem şöyle 5-6bin eder mi acaba :D

Alırken asla saklayıp ileride satma amacım yoktu ama işte öyle kaldı 3 sene boyunca çekmecede :D

Aslında kokusunu çok merak ediyorum, okyanus falan yazmışlar o yüzden almıştım.

Teşekkürler hocam cevabın için. Evet aldığımdan beri çekmecenin en uç köşesinde sabit yerde duruyor. Mesajından heyecanlandım biraz, atıyorum 5 sene daha bekletsem şöyle 5-6bin eder mi acaba :D

Alırken asla saklayıp ileride satma amacım yoktu ama işte öyle kaldı 3 sene boyunca çekmecede :D

Aslında kokusunu çok merak ediyorum, okyanus falan yazmışlar o yüzden almıştım.

Vallahi edebilir niye olmasın :D Bugün 2011 üretimi Creed Aventus orjinalinden en azından bi 4-5 bin lira daha fazla eder, bu parfümün özellikle 2011 üretiminin mükemmel koktuğunu söylüyorlar internette.

Parfümü açıp deneyin bence, eğer koku hoşunuza giderse ne güzel kullanırsınız. Eğer kokuyu beğenmezseniz parfümü satabileceğiniz yerler var. Kokuyorum.net forumunda satabilirsiniz, Facebook'ta Parfüm Dünyası Satış Takas grubunda satabilirsiniz. İsterseniz Letgo vb. yerlerde de satabilirsiniz ama bu saydığım 2 yerde özellikle parfüm meraklısı insanlar var, parfümü satmanız daha kolay olur. Ayrıca parfümünüzün ne kadar ettiğini de daha iyi öğrenebilirsiniz...

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı