Gençler merhaba. Bugün sınıfa birisi çakmak getirmiş ben de okul kurallarında yasak olduğu için gizlice videosunu çektim. Bu yasa dışı mı? Ayrıca haksız duruma düşmek istemem.
Ben şikayet edemez demedim. Hatta şikayet edebilir diye özellikle belirttim.
Benimkiler sadece öneriydi. Öneri olması sebebiyle sosyal hayatta yaratacağı etkilerden döz ettim.
Ama okumayı anlama sorunun olduğunu yineliyorum. Mesajlarımı dikkatli okumuyorsun.
Okulda video cekmek yasaktır bende bir arkadası sigara vesasayre icinde cekmistim müdure gittigimde video cekmek yasam demisti benim basima kalmisti.
Hocam olayın yasa dışı olduğunu savunup toplumda dışlanacağını belirtiyorsam fikirlerimin birer öneri olduğunu anlaman gerekir. Şikayet edebileceğini belirtip sosyal ilişkileri bakımından şikayet etmemesi gerektiğini söylüyorsam öneride bulunduğum anlamına gelir.(Önerim bu veya şunu yapın) gibi kelimeler kullanmanızı tavsiye ederim o zaman anlama sorunundan çok anlatamama sorunuz var glb hem de 2 saattir aynı şeyi söylüyosak sen bana neyi savunuyon.
Bence en azından ikinizede bir şey yapması lazımdı.
Hocam olayın yasa dışı olduğunu savunup toplumda dışlanacağını belirtiyorsam fikirlerimin birer öneri olduğunu anlaman gerekir. Şikayet edebileceğini belirtip sosyal ilişkileri bakımından şikayet etmemesi gerektiğini söylüyorsam öneride bulunduğum anlamına gelir.
Benim cümlelerimi 3 defa çarpıtarak yazıyorsan okumayı anlama güçlüğü çektiğinin ispatıdır.
Cümlelerinde sık sık tekrarlamış olduğun imla, paragraf kurallarına aykırılık ve kelime diziliminde yaptığın hatalar nedeniyle seni Technopat Sosyal kuralları'nın ilgili maddeleri gereğince raporlamak zorundayım.
Yasaktır. Yaptığın şey doğru bir şey değil. İnsanların açıklarını bil ama bunları kullanma. Öyle her şey ispiyonlanmaz!
Güzel kardeşim, çocuğun hatasını öğretmene söylemek açığını kullanmak değil mi?
Yaptığın şey doğru değil. Her şey ispiyonlanmaz. Sonra "Kimse bana neden güvenmiyor" falan dersin.
Çocuk değilsin artık. Lisedesin.
Hayatımda hiç sigara içmedim. Kokusunu duyunca miğdem bulanır. Sigara kokusunu hafif bir hassasiyetim vardır.
Gidin ispiyonlayın. Ama sonra ben neden dışlanıyorum neden dostum yok falan demeyin.
Toplumda bu gibi durumları işgüzarlık olarak nitelendiriyoruz.
Okula çakmak getirmek suçtur. Öğretmene söylersen sınıfta arama yapılır.
Hal ve hareketleriniz çocukça.
Çakmağı size karşı tehdit unsuru olarak kullanıyorsa zaten şikayet edin. Ama böyle bir durum yok.
Konuşmanın en başından ortasına kadar bu şekildeydi. Sende inceleyebilirsin.Ben dışladıklarını mı söyledim. Sonra beni neden dışlıyorlar gibi bir cümle kurmayın dedim.
Ben şikayet ettikten sonraki süreç hakkında yorum yaptım. Belli ki okumayı anlamada güçlük çekiyorsun.
Hayatımda hiç sigara içmedim. Kokusunu duyunca miğdem bulanır. Sigara kokusunu hafif bir hassasiyetim vardır.
Gidin ispiyonlayın. Ama sonra ben neden dışlanıyorum neden dostum yok falan demeyin.
Toplumda bu gibi durumları işgüzarlık olarak nitelendiriyoruz.
Okula çakmak getirmek suçtur. Öğretmene söylersen sınıfta arama yapılır.
Hal ve hareketleriniz çocukça.
Çakmağı size karşı tehdit unsuru olarak kullanıyorsa zaten şikayet edin. Ama böyle bir durum yok.
Çocuk beni dışlıyolar gibi bir cümle kullanmamış sınıfın içinde çakmak ateşlemek kısaca yasa dışı yani daha büyük bir neden var mı ispiyonlamak için çocuk diyeceğinize biraz mantık kullan istemiyorsa istemiyordur bu kadar basit gitsin dışarıda yapsın ne yapıyorsa sınıfta yapmanın anlamı ne.
Bak bu benim cümlelerime verdiğin mesaj. Ben sana bu mesaj öncesinde üst perdeden konuşmadım.
Üst perdeden bakıyorsun demedim, üst perdeden konuşuyorsun dedim. İkisi farklı şeyler.
Halen tek bir pencereden bakıp ya sen her şeyi şikayet ediyon demeye devam edin yasa dışı şey yasaldır kanka doğru söylüyosun gitsin herkes birbirini yesin hadi görüşürüz bir de Türk milleti zekidir diyorlar yok abi değil işte değil ya.
Hocam, ben okulda çakmak yasaldır demedim. Çakmağın yasa dışı olduğunu belirttim. Okumayı anlamada sorunun var. 2 kere demediğim şeyi demişim gibi söylüyorsun. Hoş değil.
Daha 1. ders başlamamıştı , telefonlar toplanmamıştı.Ben hiçbir zaman karar değiştirmedim. Arkadaşın izinsiz videoya çekmesinin yanlış olduğunu ve bunu öğretmene göstermemesi gerektiğini savundum.
Genel anlamda izinsiz çekilen videolar suç teşkil eder. Çok kritik ağır ceza duruşmalarında sanığın suçsuzluğunun ispatı niteliğindeki görüntüler hakim takdirinde kabul edilebilinir. Bu gibi durumlar haricinde yasa dışı yollarla ele geçirilmiş delil kapsamında olması nedeniyle kayıda alan kişi ceza alır diye biliyorum.Daha 1. ders başlamamıştı , telefonlar toplanmamıştı.
Gençler merhaba. Bugün sınıfa birisi çakmak getirmiş ben de okul kurallarında yasak olduğu için gizlice videosunu çektim. Bu yasa dışı mı? Ayrıca haksız duruma düşmek istemem.
Almanın suç olduğunu düşünmüyorum ama paylaşırsan işler ne olur bilemem.