Rehber GKI kerneller için KernelSU ile root atma ve gizleme

Merhaba hocam, elinize sağlık, çok güzel bir rehber olmuş. Benim Xiaomi 14 (houji) cihazım var. Normalde Xiaomi. EU ROM'u kurup onların Gpay modüllerini yükleyerek integrity çalıştırabiliyorduk, fakat son gelişmelerden sonra artık öyle bir şey kalmadı. Ben de telefonun bootloader kilidini sadece integrity için kapatmaya elim varmıyor. Bu yüzden KernelSU ile bu işi halletmek istiyorum, ancak henüz yeniyim, yavaş yavaş araştırıyorum. Siz ne tavsiye edersiniz?

Linux bilgisayarımda magiskboot-bin kurdum ve Xiaomi. EU ROM'unun boot.img dosyasını açtığımda RAW çıktısı aldım. Şu ana kadar bu noktaya kadar gelebildim. Fakat kafamı karıştıran şu: Kernel'i flashlayınca root atılmış mı oluyor, yoksa Magisk'te olduğu gibi ayrıca bir uygulama üzerinden patchlemek mi gerekiyor? Hangi adım önce yapılmalı, hangi işlem gerekli, bunu tam olarak anlayamadım.

Bu arada telefonumda hâlâ stock recovery yüklü. TWRP'nin yeni çıkan unofficial stable sürümünü kurabilirim sanırım.

Bir yandan da düşünüyorum, düzgün Custom ROM olmadığından bu kadar zahmete değiyor mu stock ROM'a dönüp kilitlesem mi acaba diye.

Hocam yapay zeka ile anlamaya çalışıyordum böyle bir cevap verdi sizce dediği doğru mu?

"Cihazım Xiaomi ve üzerinde xiaomi.eu ROM yüklü. Kernel sürümüm 6.1.x (GKI destekli).
Root için iki yöntem arasında kaldım:
* Sizin rehberinizdeki gibi: İnternetten hazır bir GKI kernel imajı indirip fastboot flash boot ile yüklemek.
* Diğer yöntem: Kullandığım xiaomi.eu ROM'unun kendi boot.img dosyasını alıp, KernelSU Manager ile yamalamak ve çıkan yamalı dosyayı flashlamak.
Ben xiaomi.eu gibi özel bir ROM kullandığım için, ROM ile kernel uyumsuzluğu yaşamamak adına ikinci yöntem (yani ROM'un kendi boot.img dosyasını yamalamak) benim için daha güvenli ve stabil olmaz mı?"

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…