GL40 chipset için uygun işlemci önerisi

RocaniX

Kilopat
Yer
İstanbul / Türkiye
Daha fazla  
GL40 Chipsetli bir anakartım mevcut. Anakartın tam olarak modeli elimde ne yazık ki mevcut değil. Aliexpress üzerinden bu chipsetli anakart için işlemci satın alacağım. Almak istediğim işlemci T9400 modeli. Şu an kullandığım ise T4500. Cihaza SSD alarak eski bir donanımı azda olsa adam etmek istiyorum. En azından gündelik işlerim için.
Şimdi bildiğim kadarı ile GL40 chipsetli anakartlara T9400 ne yazık ki olmuyor ancak yabancı forumlar da GL40 chiptsetli anakartın T9400 ile uyumlu çalıştığı hep yazılmış.

Sizlere sorum şu: GL40 chipsetli anakart T9400 ile uyumlu çalışabilir mi? Ayrıca GL40 için uygun işlemciler listesine baktığım zamanda anakarta takılabilecek en iyi işlemci olarak T7300 görünüyor ve T9400 yazmıyor.

Yabancı forum siteleri, Aliexpress'de T9400 satın alıp GL40 chipsetleri ile deneyen ve olumlu yorum çok. Ancak dediğim gibi GL40 chipset için uygun işlemci listesine baktığım zaman da T9400 göremiyorum. Ayrıca sadece T9400 de değil. T8300, T9550 gibi işlemcileri GL40 chipset deneyen ve yorumlayan da çok özellikle Aliexpress'de.

Not: Cihaz dizüstü, Samsung RV510 modelidir ve işlemci anakart üzerinden kolayca çıkarılabiliyor.

Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Şansını deneyeceksen T9500 ile dene onun FSB'si 800, T9400'ünki 1066. T9500 ile kullanan var kendi içinde farklılaşmıyorsa RV510.

Muazzam bir fark yaşayacağını sanmıyorum, GL40 FSBsi 667 olduğu için zaten çalışsa bile tam performans alamazsın.
Vergi vs. gelince tadın da kaçabilir, alışveriş limiti kalktı malum. Userbenchmark'daki karşılaştırma ne kadar güvenilir tartışılır ama onu baz alırsak ben uğraşmazdım ki upgrade işini teşvik ederim genelde.

Son düzenleme:

Yorum için teşekkürler hocam. Peki T8300 hocam? O da 800 FSB. Ayrıca fiyat olarak da uygun en azından çok fark yaratmayacaksa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…