Herkese selam.
Benim glitchte Discord botum var. Bu botumun tokeni hakkında bir takım korkularım var. Env e tokenimi gizledim ama oraya da güvenilir değil sunucunu glitchteki botuna emanet etme diyorlar. Ben çok ikilemde kaldım sunucum için moderasyondan daha çok eğlence botu için kullanıyorum, ne de olsa botumun bayağı yetkisi var.
Sormak istediğim soru aslında şu;
Glitchte bulunan. Env guvenilir midir, botumun ismi(linki random harfler ve sayılardan oluşuyor) bulup tokenini alma şansları var mı?
Glitch hesabınız ele geçirilmediği sürece asla bir şey yapamazlar. Muhtemelen kendiniz Türkiyeden ucuz bir hosting alıp hostlasaydınız herhangi bir atak yeme ihtimali ve sunucunun kapanma ihtimali daha yüksek olurdu. Glitch, AWS, Google Cloud vs. gibi sistemler, eğer ekstra güvenlik ayarlarıyla oynamadıysanız, aşırı güvenli sistemlerdir.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için kimisi bulunur diyor kimisi çok iyi diyor sizin açıklamalarınızda beni rahatlattı açıkçası
Hesabıma görebilecekleri bı sanmıyorum gmailimde 2 li doğrulama var
Glitch hesabınız ele geçirilmediği sürece asla bir şey yapamazlar. Muhtemelen kendiniz Türkiyeden ucuz bir hosting alıp hostlasaydınız herhangi bir atak yeme ihtimali ve sunucunun kapanma ihtimali daha yüksek olurdu. Glitch, AWS, Google Cloud vs. gibi sistemler, eğer ekstra güvenlik ayarlarıyla oynamadıysanız, aşırı güvenli sistemlerdir.
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için kimisi bulunur diyor kimisi çok iyi diyor sizin açıklamalarınızda beni rahatlattı açıkçası.
Hesabıma görebilecekleri bir sanmıyorum gmailimde 2'li doğrulama var.
Teşekkür ederim açıklayıcı olmuş içimi ferahlattı.
Nasıl olduğuna dair benim de bir fikrim yok fakat zamanında birisiyle bu konuda iddia ya girmiştim. Kendisi bana. Env dosyasını görebileceğini söylemişti, proje linkini atmıştım ve gerçekten de. Env e gizlediğim tokeni bana attı çok büyük yanılgıya düşmüştüm. Yani glitch de güvenli proje yapmanın tek yolu kilitli bir proje kullanman.
Nasıl olduğuna dair benim de bir fikrim yok fakat zamanında birisiyle bu konuda iddia ya girmiştim. Kendisi bana. Env dosyasını görebileceğini söylemişti, proje linkini atmıştım ve gerçekten de. Env e gizlediğim tokeni bana attı çok büyük yanılgıya düşmüştüm. Yani glitch de güvenli proje yapmanın tek yolu kilitli bir proje kullanman.