Videosunu izledikten sonra üniversite kütüphanesine ulaşmak Global Protect (VPN) programını indirdim. (Programı tanımak ve sorunu çözmek için linkini attığım YouTube videosunu izler misiniz?) Daha sonra işimi bitirdikten sonra uygulamayı silmek istedim. Fotoğrafta (fotoğraf-1) görüldüğü gibi sağ alt köşeden 'Disconnect' yaptım. Daha sonra uygulamayı kapatıp sidim. Sonra bilgisayarı 'kapat' butonuna bastım ama her seferinde tekrar açılıyordu. (Kilit ekranına yönlendirdi.) Sonra "Yeniden Başlat" butonuna tıkladım. Fotoğraflardaki mavi ekran karşıma çıktı (fotoğraf-2, fotoğraf-3). Sanırım program sistemsel bir hata oluşturdu.
Mümkün olduğunca laptopumu sıfırlamadan bu sorunu aşabilir miyim? Cevaplarınızla beni yönlendirin, lütfen. Dosyalarımı kaybetmek istemiyorum. Bilgisayardan az anladığım için fotoğrafını attığım mavi ekran sayfasından dosyaları kurtarmak şartı ile sıfırlama, format atma gibi önerilerinizi istiyorum. (USB flash bellek gibi şeyleri de kullanmayı önerebilirsiniz.) Cevap verirseniz sevinirim.
(NOT: Acaba Global Protect Settings'te "General"deki "Portal adresi"ni (vpn.inonu.edu.tr) "Delete" yapmadığım için mi bu sorun oluştu?
Attığın videoda 02:10'dan itibaren izlenen yolda ''Kurtarma Konsolu-Sorun Gider-Gelişmiş Seçenekler-Başlangıç Ayarları'' menüsü bende yok. Bunun daha iyi anlaşılması için size bilgisayarın nasıl açıldığının videosunu atıyorum. Buyrun link burda:HP Açılış Ekranı (Kurtarma Menüsü)