Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. 8 ürün getirttim, 6 üründe başkaları için getirdim.
Mantık şöyle; 3'e ayırarak anlatmaya çalışacağım yani alıcı, getiren ve glocalzone şeklinde.
Alıcı kısmı; siz mesela uygulamada gördüğünüz fiyatlar net fiyatlar değil. Amazon, eBay gibi yerlerden aldığı fiyatlar. Seçtiğinizde fiyat komisyon vs bir miktar daha artacaktır. Zaten kullanım yapacaksanız oradan değil direk ürün sitelerindeki linki kullanın derim. Mesela Apple USA resmi web sitesinden direk link gibi.
Getiren kısmı; diyelim Amerika'ya gideceksiniz, programa giriyorsunuz mesela 26 Mayıs gidiş 29 Mayıs geliş. Nakit olarak 500-1500USD arası alışveriş yapabilirim diye. O fiyat aralığında ürün denk gelirse kabul ederek ürünü alıyorsunuz.
Glocalzone; uygulama bu tip alışverişlerden aldığı komisyonla geçiniyor.
Ödeme kısmı; alıcı ödeme yaptığında para getirene yatmıyor, başta belirttiğim gibi getiren kendi parasıyla alıyor ürünü. Size teslim ettiğinde (ki elden tercih ettim hep), iki tarafta uygulamadan "teslim ettim" "teslim aldım" seçtiğinde para getirenin hesabına iletiliyor.
Tekrar işleyişi örnek vermek gerekirse; ben amazon.com adresinde 399 USD olan bir ürünü almaya karar verdim. Uygulamaya giriyorum Amazon linkini yapıştırıp ülkeleri seçiyorum. Getiren komisyonu ve uygulama komisyonuyla birlikte atıyorum 455USD ödemem gerçekleşti. Ürün getirecek olan uygun kriterdeki kişiler benim ilanı gördü kabul etti, gitti kendi parasıyla satın aldı. Türkiye dönüşünde biz buluştuk, ürünü teslim aldım ve uygulamadan onayladım. Kendisi de teslim ettiğini onayladı. Uygulama komisyonu olmayan kısım + ürün ücreti getirenin hesabına yattı. Bu kadar.
Bu tip getiren kişilerde çok düzgün kişiler oluyor genelde. Çoğuyla halen görüşmekteyim.