Glorious klavyenin vergisi çıkar mı?

Merhaba, Glorious Gaming üzerinden klavye ve birkaç ekipman almayı düşünüyorum ama bunların vergisi çıkar mı? Çıkarsa ne kadar çıkar nasıl öğrenebilirim? Şimdi 300 dolar diye alıp bir de 600 dolarlık vergi vermeyelim.

Maalesef Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar direkt olarak. Siz nasıl almayı düşünüyorsunuz? Benim 80 dolarlık kuponum var ama nasıl getirteceğimi bilmediğimden duruyor şimdilik.

Vergisi çıkar ve genelde teslim alırken kapıda PTT çalışanına ödersiniz. Belli bir meblağya kadar farklı, belli bir meblağ üstü de farklı vergi uygulanıyor diye biliyorum. Gümrükten geçemem ihtimali de cabası.

Maalesef Türkiye'ye gönderim yapmıyorlar direkt olarak. Siz nasıl almayı düşünüyorsunuz? Benim 80 dolarlık kuponum var ama nasıl getirteceğimi bilmediğimden duruyor şimdilik.
Nasıl yapmıyorlar ya
Gümrükten geçer ya klavye yani bomba değil. Cumhurbaşkanımıza da 2 tane klavye almak istemiyorum yeter artık ya.

Merhaba >~<
Tabi ki gümrük vergisi çıkar yurtdışından çöp poşeti alsanız bile vergisini ödemeniz gerekiyor.
Aynı zamanda sitenin Türkiye ye gönderim yapıp yapmadığını da öğrenmelisiniz, gönderim sağlıyorlarsa büyük ihtimalle kargoyu siz karşılayacaksınız.Kargo hesaplaması da ürünün ağırlığı ve boyutuna göre yapılır bazı siteler de ürünü alıyorsunuz ardından depoya ulaşıyor depoya ulaştığı zaman kargo tutarıyla karşılaşıyorsunuz.
Vergi konusuna gelirsek
Vergi hesaplaması aldığınız ürünün fiyatı üzerinden yapılır ötv uygulanması gerekiyorsa üstüne o da eklenir.Vergi ödemesini kapıya geldiği zaman yapıyorsunuz Türkiye sınırları içerisine girdiği zaman ödeyeceğiniz vergiyi görüntüleyebilirsiniz genelde PTT üstleniyor yurtdışı ürünlerinin dağıtımını.Tutara gelirsek aldığınız ürünün 2 katı vergi ödemezsiniz.
Yurtdışından ürün alırken bilmeniz gereken birkaç husus da mevcut.
Yurtdışından aylık 5 ürün alabilme hakkınız mevcut bu sınırı aşarsanız kargonuz gümrükte kalır ve alabilmek için gümrük müşaviri tutmanız gerekir.Ücretleri genelde 8 bin lira tutmadığınız takdir de kargonuz gümrükte kalır, para iadesi alamazsınız.
Ürünü almadan önce aylık ürün hakkınızın bulunduğundan emin olun.
İyi Günler~ ^^

Yüzde 18 gümrük, yüzde 20 ÖTV uygulanır da klavyeden ÖTV alınır mı bilmiyorum, normalde bilgisayara ÖTV yok.

Glorious sitesinden türkiyedeki distribütörlere baktım zoccoshop diyordu ama orda istediğim klavye yokmuş. Avrupa birliğindeki satıcılara baktım. Candykeys diye bir sitede var. Birde internetten vergisini kontrol ettirdim avrupa birliği ülkesinden gönderilince %18 vergi uygulanıyormuş galiba. 1000tl civarı yapıyor.
Yurtdışından aylık 5 ürün alabilme hakkınız mevcut bu sınırı aşarsanız kargonuz gümrükte kalır ve alabilmek için
Nasıl yani aldığım tüm ürünler bir pakette olsa dahi içinde 6 ürün varsa alamayacak mıyım?

Her türlü %18 oranında vergi ödemek zorundasınız bu oran aldığınız ürünün fiyatı üzerinden hesaplanıyor.Bir paketin içerisinde ki ürün sayısı değil şahsınıza yurtdışından 6 adet farklı kargo paketi geldiği zaman en son gelen gümrüğe takılıyor.
Özetle 6 Farklı ürün alabilirsiniz tek bir kargo paketinde ama bu 6 ürünü 6 Farklı kargo şeklinde alamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…