Merhaba, bir tanıdık formatlamam için 2017'de aldığı GM E-Tab 5 tableti bana verdi. Biraz kurcaladım ve YouTube gibi internet gerektiren uygulamalar açılmıyordu. İnternet bağlantısı olmasına rağmen bu uygulamalara erişemedim. Tabletin şarjı azdı ve gece şarja taktım.
Sabah kalktığımda tablet açılmıyordu. Şarjın yetersiz olduğunu düşündüm ve yeni aldığım, kesin çalışan bir şarj aletiyle yaklaşık 1 saat şarj ettim. Şarj ederken ana sayfaya çıkmaya yarayan ortadaki yuvarlak yanıp sönüyordu, ama açmaya çalışınca asla açılmıyordu.
Tüm tuş kombinasyonlarını denedim ama başarılı olamadım. İnternette araştırdım, birçok kişinin bu durumu yaşadığını ve bilgisayara bağlayıp stock ROM atması gerektiğini okudum. Bu konuda fazla bilgim olmadığı için bulaşmak istemedim ama denemek istedim.
Tablet bilgisayara bağlandığında görülmedi ve aradıktan sonra sahibinin hata ayıklamasını bilerek kapattığını öğrendim; yani USB'den sadece şarj alma seçeneği seçilmiş. Tablet elimde kaldı, ne yapmam lazım? Yoksa tablet gitti mi? 2017'den kalma Android 4 tablet ama Fatih projesi kapsamında olduğu için değerli. Bir çözüm yolu var mı?