Gmail +18 İçerikleri Engelleme

RecepY.

Hectopat
Yer
Burdur
Daha fazla  
Meslek
İşsiz
Merhaba saygıdeğer okurlar, Gmail adresimi oluşturduktan bu yana hep +18 içerikler spam kutuma düşüyor ve ben bu spam içerikleri temizlemekten yorulmaya başladım. Evlenme olaylarını yavaştan düşünüyorum lakin bu içerikler orada mevcut olmaya devam ettikçe başımı ağrıtacak. Bunları tamamen engellemenin yolu var mı? Yardımcı olursanız müteşekkir kalırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunlar kullandığınız sitelerin sizin adınıza yaptığı aboneliklerden gelen e-postalar oluyor genelde. Gelen e-postanın altında abonelikten çık gibi bir tuş olması gerekir. Bazen de başkaları sizin e-postanızı kullanarak buralara abonelik oluşturabiliyor. Örneğin benim bir e-posta adresim benim dışımda birisi tarafından kullanılıyor, bazen bir yerlere abonelik oluşturuyor ben Hotmail ile otomatik silme ayarı oluşturduğum için gönderilen tüm e-postalar otomatik olarak çöp kutuma düşüyor.

Maalesef ki mailleri direkt olarak engelleme diye bir seçeneğiniz yok. Eğer gönderilen maillerde aboneliklerden çıkma gibi bir seçenek yoksa (+18 olduğundan öyle bir seçenek koyacaklarını sanmıyorum) en iyi seçeneğiniz belirli kelime ve mail adresleri ile filtre oluşturmak olacaktır. Oluşturduğunuz filtre ile gelen postaları direkt çöp kutusuna gönderebilirsiniz.

Başlıktan da görülebileceği gibi Gmail kullandığınızı varsayarsam Gmail için filtre oluşturmak oldukça kolay. Gmail'i açtığınızda arama çubuğuna istemediğiniz maillerde geçen ortak bir kelimeyi yazdıktan sonra arama çubuğunun solundaki aşağı ok işaretine tıklayarak seçenekleri görebilirsiniz. İsterseniz buraya mail adresi de yazabilirsiniz. Sonra en alttan bu arama ile filtre oluştur seçeneğine tıklarsanız aramanız ile filtre oluşturmanız için başka bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Sonrasında buradan kendinize uygun seçenekleri seçerek filtre uygulayabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı