Merhaba,
Yaklaşık 1 ay önce ciddi virüs sorunları yaşadım, bu süreçte 2-3 kez format atmak zorunda kaldım. Format sonrası tüm şifrelerimi, hesap bilgilerimi ve güvenlik ayarlarımı değiştirdim. Yaklaşık 1 aydır da büyük bir sorun yaşamıyordum (küçük birkaç durum dışında).
Ancak dün ve bugün ilginç bir şey oldu:
Aktif olarak kullandığım ana Gmail hesabım haricindeki tüm Gmail hesaplarımda oturumum kapanmış.
Garip olan noktalar:
- "oturum kapatıldı" şeklinde bir uyarı gelmedi.
- Herhangi bir güvenlik bildirimi, şifre değiştirme talebi veya şüpheli giriş uyarısı olmadı.
- Görünüş olarak sanki ben manuel olarak "çıkış yap" demişim gibi, ancak ben yapmadım.
Bu durum virüs ya da başka bir güvenlik ihlali belirtisi olabilir mi? Yoksa Google'ın kendisinden kaynaklanan nadir bir durum mu? (yakın zamanda Google'da güvenlik açığı yaşandığına dair haberler çıkmıştı.)
Ek olarak son zamanlarda fark ettiğim başka bir şey de şu:
Görev Yöneticisi'ni açtığımda CPU kullanımı anlık olarak %90'larda oluyor, fakat Görev Yöneticisi açıldığı anda birden %10'lara düşüyor. Araştırırken “kaynak izleyicisi”ne bakmam önerildi, baktığımda ise
dllhost.exe işleminde “sonlandırıldı” şeklinde bir ifade gördüm.
Aylardır bu bilgisayarla uğraşıyorum, defalarca format attım, temizledim, çözüm aradım. Artık performans sorunları gerçekten var mı yoksa psikolojik mi emin değilim.
Benzer bir durum yaşayan veya teknik olarak açıklayabilecek biri varsa, yardımınızı bekliyorum.
Eki Görüntüle 179404
Eki Görüntüle 179402