Gmail parolamı değiştirdim

tarkkb

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Mail hesabımın parolasını hesabımı açtıgım 2011 tarihinden beri değiştirmedim. İlk koydugum ve yaklaşık 10 yıldır değiştirmedigim parola 7 karakterliydi. Şu an yeni bir hesap oluşturmak istenince veya parola değiştirmek istenince minimum 8 karakterli bir parola isteniyor. Bu yüzden eski parolam, koyabilecegim herhangi yeni bir paroladan daha güvenilirmiş gibi geliyordu. Fakat bugün olan Yemeksepeti data sızdırılma iddiaları sonucu az önce 10 yıllık parolamı değiştirdim fakat iyi mi yaptım kötü mü yaptım emin olamadım. Siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğiniz çok mantıklı, keşke değiştirmeseydiniz.
Ama o da çok basit bir parolaydı 2 adımlı doğrulama olmasa çok rahat girilebilecek tarzdaydı. Herhangi bir sembol, büyük harf vs. yoktu

Niye? Minimumla idare etmeniz gerekmiyor ki. Mesela, iki minimumda da 15 karakterli bir parola yapabilirsiniz.
Anlatmak istediğimi anlatamadım sanırım veya siz yanlış anladınız beni

İyi yaptınız. Ben 21 karakterli şifreler kullanıyorum. Eski parolalarımı düşününce içim rahat.

Önceki hesabın şifresi 7 harfli, zaten tüm Hacker'lar 8 harften başlayan parolalara bakıyor. Bilmiyorum değiştirmeniz biraz kötü olmuş.

@tarkkb Minimum 8 ise 7'yi denemezler diyorsunuz. Fakat bunu genele açık bir yerde beyan etmeniz, bütün sırrı bozuyor.
Değiştirdigim için bir önemi kalmadı zaten. Geri 7 haneli bir parola koymam da mümkün degil.

Yeni parolayı ne yaptınız ki bu kadar kafanıza takıldı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…