Güvenli bir hesap isiyorsanız, hesapta sorun olsa bile kurtarması kolay olsun istiyorsanız, sürekli şifremi unuttum diyip baştan şifre yazıyorsanız Outlook/Hotmail kullanın. Emin olun çok daha mutlu olacaksınız. Nedenini anlatıyorum.
Gmail hesaplarımdan birini çöp hesap olarak kullanıyorum. Yani nerede reklam için posta isteyen, boş beleş site varsa o hesabı yazıyordum. Fakat güvenli idi, Authenticator ve telefon numaran kayıtlıydı. Sonra şifremi unuttum veya çalan kişi değiştirdi.
Her nasılsa erişimi kaybettim. Şifremi unuttuma basıyorum, benden Authenticator kodu istiyor. Yazıyorum, aynı hesaba recovery kodu yolluyor. Zaten erişmeye çalıştığım hesaba erişim kodu yolluyor. Normalde farklı bir adresti fakat nasıl olduysa değişmiş. Koca Google'a bakar mısınız? Aynı hesabı recovery mail olarak kabul edebiliyor.
Başka yol dene diyorum, Google sizi doğrulayamadı diye hata veriyor. Yani hesap kitlendi kaldı.
Çalan kişi hesabı kullanıyor, Google'a ticket atınca hesabınız aktif diye geri dönüş yapıyorlar. Zaten ne yazarsam yazayım okumuyorlar.
Çalan kişi hesaptan beni atamıyor çünkü Authenticator ve telefon bende, fakat ben de onu atamıyorum çünkü recovery mail de onda, hesabın kendisi.
Google ise bu konuda yardımcı olmuyor hatta beni yeni bir hesap açmaya zorluyor. Ticket falan işe yaramıyor, bakmıyorlar bile.
Valorant hesabım hariç bu hesaba ait tüm hesapları kaldırdım ve başka bir mail ile değiştirdim.
Valorant'ta ise durum farklı, adam sabah akşam oynuyor oyunu. Dün bir gireyim dedim uzun zamandır girmemiştim, oyun beni rekabetçinin ortasına attı, adam oyunu kendi hesabı gibi oynuyordu. Üstelik sonuncuydu. Rank da atlayamıyor ki bebelak.
Acaba bana oyundan sinirlenen biri mi çaldı hesaplarımı diye düşünüyorum.
Gelelim Microsoft'u övme bölümüne.
İnsanların sürekli şifremi unuttum deyip parola değiştirmesini anlamışlar ki bir mobil uygulama yapmışlar. Hesaba girmeye çalıştığında mobil uygulamaya bir uyarı geliyor ve parmak iziniz ile hesabı açıyorsunuz. Yani şifremiz parmak izi oluyor. Tertemiz, sorunsuz, uğraştırmayan ve güvenli bir sistem. Ayrıca yıllardır kullandığım ana hesabıma bir kere bile erişimimi kaybetmedim veya şifremi değiştirmek zorunda kalmadım. Bill Gates'e teşekkürler.