Gmail'e gelen Bitcoin spam maili

bertony

Hectopat
Gmail'ime böyle spam mail geldi ve Bitcoin adresini attı. Gmail'de kimlik avı yazıyor.

Böyle bir mail alan oldu mu hiç? Hayır, crackli oyun falan da indirmedim. Ne yapabilirim bu durumda?

"Unfortunately, there are some bad news for you" Email Scam
Fake sosyal mühendislik spamı neden benim e-posta adresime düşüyor? :(

Screenshot_20211004_054839_com.google.android.gm.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana da başka ülkelerden kaçmak isteyenler mail atıyor. 😂 Kaçarken parasını benim hesabıma mı atacakmış, para mı verecekmişim öyle zırvalıklar işte.

Şüpheli ve zararlı mailleri Google'a, veya hangi e-posta servisiyse, bildirip gönderenini engelleyebilirsiniz.

Türkçe çevirisi: Ben bir dolandırıcıyım, sen bana 1750 ABD Parası ver ben sana onu kendime Bitcoin olarak geri vereyim. Sana da içimden gelirse 0.000000001 Bitcoin atabilirim.
ABD parası mı :D? O saçmalığın içinde oraya takıldım evet.
Ben e-postama neredeyse hiç bakmam ama kesin bana da böyle şeyler gelmiştir. Farketmememe rağmen hiçbir şey olmadıysa size de çok bir şey olacağını sanmam.

Türkçe çevirisi: Ben bir dolandırıcıyım, sen bana 1750 ABD Parası ver ben sana onu kendime Bitcoin olarak geri vereyim. Sana da içimden gelirse 0.000000001 Bitcoin atabilirim.
Ya benim aklımdaki soru: Benim mail adresimi nerden bulup da gönderiyorlar?
Telefonu sıfırladım, bilgisayara da ne yapabilirim?

Malwarebytes ile tarama yaptım, hiçbir şey bulmadı bile :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı