GNOME eklentileri zararlı olabilir mi?

Daha fazla  
Öncelikle İyi Akşamlar

Windows’u bırakıp Arch Linux’a geçmeyi düşünüyorum. Network teknolojisi öğrencisi olduğum için Arch Linux’un bana daha fazla katkı sağlayacağını düşünüyorum. İleride siber güvenlik alanında çalışmak istiyorum. Ayrıca Linux’un, Windows’a kıyasla çok daha iyi özelleştirilebilmesi de oldukça cazip geliyor.

Fakat işin güvenlik kısmı hakkında pek bir bilgim yok. KDE’nin mağazasında veya AUR’da bazen zararlı yazılımlar tespit edildiğini gördüm, bu nedenle GNOME eklentilerinde (extensions) de benzer bir durum olabileceğini düşündüm.

Ekran görüntüsündeki eklentilerden zararlı yazılım bulaşma ihtimali var mı? Ayrıca bu tür zararlılardan korunmak için neler yapmam gerekir?

Öncelikle kullandığınız eklentilerin zararsız olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Ayrıca eğer GNOME Shell Extensions bu siteden indirdiyseniz çoğunluk hepsi güvenli çünkü bu eklentiler eklenmeden önce bir takım kontrolden geçiyor ve zaten güvensiz ise çoğunluk yorumlarda görürsünüz.

Yani kısaca:
GNOME eklentisi kullanmadan önce yorumlara bakın herhangi birisi sorun yaşamış mı?
GNOME Shell Extensions dışından eklenti olabildiğince indirmemeye çalışın.

Öncelikle hocam yanıtınız için teşekkür ederim sistem güvenliğini sağlamak için ekstra ne yapabilirim?

Öncelikle hocam yanıtınız için teşekkür ederim sistem güvenliğini sağlamak için ekstra ne yapabilirim?
Klişe cevaplar olacak fakat şuanlık bir linux çaylağı olarak pek bir bilgim yok .
Sanırım güvenlik güncellemelerini kaçırmazsanız ve 3. parti repolardan uygulama kurmazsanız sıkıntı olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…