Çözüldü GNOME-software'da pacman paket yöneticisi nasıl eklenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Meraklı Deli

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sorunum başlıktaki gibi GNOME-software'da Arch repoları görünmüyor, sadece flatpak ve fwupd var.
Yardımcı olabibirseniz sevinirim.
Sistem: Cachyos (Arch linux)
De: GNOME (44)
Paket yöneticisi: Pacman, flatpak, yay, pamac, paru.

Ekran Görüntüsü - 2023-06-19 16-30-41.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sorunum başlıktaki gibi GNOME-software'da Arch repoları görünmüyor, sadece flatpak ve fwupd var.
Yardımcı olabibirseniz sevinirim.
Sistem: Cachyos (Arch linux)
De: GNOME (44)
Paket yöneticisi: Pacman, flatpak, yay, pamac, paru.

Eki Görüntüle 1827505
sudo pacman -Sy gnome-software-packagekit-plugin && sudo pacman -Sy archlinux-appstream-data deneyin.

Çözüm
❯ sudo pacman -Sy gnome-software-packagekit-plugin && sudo pacman -Sy archlinux-appstream-data :: Paket veritabanları senkronize ediliyor... cachyos-v3 güncel cachyos-core-v3 güncel cachyos-extra-v3 güncel cachyos güncel core güncel extra güncel multilib güncel chaotic-aur güncel hata: hedef bulunamadı: gnome-software-packagekit-plugin

❯ sudo pacman -Sy gnome-software-packagekit-plugin && sudo pacman -Sy archlinux-appstream-data :: Paket veritabanları senkronize ediliyor... cachyos-v3 güncel cachyos-core-v3 güncel cachyos-extra-v3 güncel cachyos güncel core güncel extra güncel multilib güncel chaotic-aur güncel hata: hedef bulunamadı: gnome-software-packagekit-plugin
Galiba bu paketi oluşan hatalar nedeniyle devre dışı bırakmışlar ya da kaldırmışlar.

Büyük ihtimalle pacman paket yöneticisinden gelen bilgileri GNOME software'e bu plugin ekliyor, bu plugin olmayınca da GNOME software'de pacman paketleri yönetilemiyor.

Benim tavsiyem pacman'ı CLI halinde, flatpak gibi yöneticileri de CLI ve GNOME software olarak kullanmanız.

Teşekkürler efendim sayenizde artık çalışıyor.
yay -Sy gnome-software-packagekit-plugin archlinux-appstream-data

Galiba bu paketi oluşan hatalar nedeniyle devre dışı bırakmışlar ya da kaldırmışlar.

Büyük ihtimalle pacman paket yöneticisinden gelen bilgileri GNOME Software'e bu plugin ekliyor, bu plugin olmayınca da GNOME Software'de pacman paketleri yönetilemiyor.

Benim tavsiyem Pacman'ı clı halinde, flatpak gibi yöneticileri de clı ve GNOME software olarak kullanmanız.

Ekran Görüntüsü - 2023-06-19 17-04-03.png

Teşekkürler efendim sayenizde artık çalışıyor.
yay -Sy gnome-software-packagekit-plugin archlinux-appstream-data

Eki Görüntüle 1827547
Demek ki yanılmışım :)

Sorunuzu çözdüğünüze sevindim.

Ama Arch'a göre güncelleme yaparken GNOME software kullanmamanızı öneriyorlar. pacman -Syu işinizi görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı